Niels van den Berg, Rungis:

Restaurants en cafés dicht, horecaleverancier kijkt over de crisis heen

Tholen – Zondag besloot het Nederlandse kabinet alle restaurants en cafés in Nederland voor minimaal drie weken te sluiten. De horecagroothandel voor groenten en fruit was gisteren in crisisoverleg. Hoe gaan zij de komende dagen beleven?

“Restaurants en horeca hebben nu geen spullen meer nodig op het moment,” vertelt Niels van den Berg van Rungis. “Slechts een enkeling neemt nog bestellingen bij ons af zoals klanten die zelf produceren. Onze afzet is met meer dan 50% gedaald, hoeveel precies dat weten we nog niet. Dat moet gaan blijken deze week. Het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen. Onze leveranciers kunnen hier een belangrijke rol spelen.”

Omdat de sluiting van de horeca in Nederland nogal abrupt kwam (een half uur van te voren op zondag) zitten de groothandels wel met de nodige voorraden in het magazijn. “We zijn nu aan het kijken of we een deel van onze producten een andere bestemming kunnen geven,” vertelt Niels. “Zo is het nog loeidruk in de supermarkten en zouden we daar een deel van onze voorraad kunnen afzetten. Dat vraagt wel om een verlegging van onze focus maar ik heb er vertrouwen in dat dit ons gaat lukken.”

De horeca blijft voor Rungis echter het belangrijkst en daarom doet het bedrijf er ook alles aan om zijn klanten zo goed mogelijk van dienst te blijven. “We blijven klaar staan voor onze klanten in deze tijden als groothandelaar en zodra het kan zullen we ook weer uitleveren met de service die men gewend is van ons. Bij ons in het bedrijf zelf zijn we wel roostermatig aan het afschalen door de nieuwe situatie maar we blijven operationeel. Ontwikkelingen gaan wel opeens snel, er zit momenteel zeker geen saaie dag tussen. Het blijft echter onzeker hoe de situatie er over 3 weken uit gaat zien. Wij zorgen dat we klaar zijn voor de periode hierna. We hebben doorlopend nauw contact met onze collega horecaleveranciers, onze toeleveranciers en natuurlijk onze kanten.”

Voor meer informatie:
Niels van den Berg
Rungis
Transportweg 34
2991 LV Barendrecht
Tel: +31 (0)180 61 78 99
niels@rungis.nl
www.rungis.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven