Rudolf Sluimer, Flexivers

“De kleine horeca loopt redelijk door maar de grote cateraars cancelen massaal”

Tholen - Deze week werden drastische maatregelen ingevoerd om het Coronavirus in Europa in te dammen. In Nederland zijn evenementen met meer dan 100 man verboden, moet men waar het kan thuiswerken en hogescholen en universiteiten wordt gevraagd online lessen aan te bieden in plaats van colleges. In België gaan vanaf middernacht alle horeca dicht tot het eind van deze maand, de gemeente Knokke-Heist gaat nog eens stap verder en heeft beperkingen opgelegd tot eind april.

Die maatregelen hebben grote impact op de economie. Vooral de horeca en het toerisme worden hard getroffen. Dat merken ze ook bij horecagroothandel Flexivers. “Alles wees erop dat het een mooi horeca jaar zou worden maar de laatste dagen krijgen we veel gecancelde orders binnen van onze klanten uit de horeca door het Coronavirus,” vertelt Rudolf Sluimer van Flexivers. “We leveren veel aan ondernemers in Noord-Brabant en België en dat zijn nu juist twee regio’s waar er harde maatregelen worden genomen. Onze afzet is daar met 50% gedaald.”

Het zijn vooral de grotere ondernemers die in de problemen komen. “De kleine horeca loopt nog redelijk door, er zijn wel wat problemen maar men merkt er nog niet zo veel van. Het zijn vooral de grote cateraars die nu al minder bestellen. Wij leveren bijvoorbeeld aan een aantal grote bedrijven met meer dan 100 werknemers, zij nemen direct veel minder af als veel personeel blijft thuiswerken. deze cateraars cancelen massaal.” Ondertussen lopen de supermarkten wel gewoon door. “Ook de zorginstellingen worden nog altijd beleverd, dat loopt gewoon door.”  

Bij Flexivers moeten ze zich ook aanpassen aan de nieuwe omstandigheden. “Ik ben gisteren bij de nachtploeg langs geweest om ze op de hoogte te stellen van de ontwikkelingen. we hebben vanaf het begin van de eerste berichten van het coronavirus al een verscherpt protocol zoals handgel voor chauffeurs en strikte beperkingen voor het personeel in bijvoorbeeld het magazijn. Daarnaast worden werkplekken twee keer zo vaak gereinigd bij ons in het bedrijf. We zijn altijd al streng geweest op hygiëne, we werken immers met voedsel, maar nu is dat nog strenger geworden.”

“De toekomst blijft onzeker op het moment, we weten niet wat het gaat doen. We hadden eerder een crisis gehad in 2008 maar die viel beter te controleren dan deze crisis. Toch is het opvallend dat alle producten nog lang verkrijgbaar waren op de markt zoals sla uit Italië. Vandaag hebben we echter bericht gehad dat het totaalpakket aan AGF vanuit Italië zal vertragen. De actualiteiten volgen elkaar dus snel op.”

Voor meer informatie
Rudolf Sluimer
Flexivers
Houtschelf 20-22
3371 KB Hardinxveld-Giessendam
Tel: +31 (0)184 67 90 20
Mob: +31 (0)6 247 046 93
rudolf@flexivers.nl
www.flexivers.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven