Fotoreportage: Horecabeurs Goes 2020

Tholen - Workshops, LiveCooking demonstraties en maar liefst 280 exposanten. Met zoveel bedrijven is Horecabeurs Goes 2020 groter dan ooit. Alles op het gebied van horeca, toerisme en recreatie was op de Zeeuwse Horecabeurs te vinden.

Klik hier voor de fotoreportage.

Tijdens Horecabeurs Goes werd er in the Cooking Battles gestreden om De Zeeuwse Mossel Trofee en de Zilte bokaal. Jan Willem Grievink vertelde tijdens één van de lezingen alles over de invloed die jongeren hebben op de foodservice industry en Rob Clarijs en Syrco Bakker vertelde alles over Foodpairing (Foodpairing helpt  om snel nieuwe en unieke smaakcombinaties te ontdekken).

Nieuwe gezichten
De AGF-sector was ook dit jaar weer goed vertegenwoordigd. Er was een strandpaviljoen, een Zeeuws streekplein en VHC Kreko had een foodmarkt georganiseerd. Nieuwe gezichten dit jaar waren Fruity Pack, Quicks en Nefs Aardappelen. Ook Acai Benelux en het jonge bedrijf Bikl Foods, die zich richten op het fermenteren van augurken, waren vertegenwoordigd. 

Bewerkte AGF zoals de Bieterbal, een bitterbal van rode biet en Zeeuws Zilt, een bedrijf dat zeekraal verwerkt tot een poeder, waren ook aanwezig op de beurs. 

Ook was er aandacht voor disposables gemaakt van hout, papier of bamboe. Plastic kwam je echt nergens meer tegen op de beurs. Het bedrijf Paardekooper speelde hier handig op in.

Klik hier voor de fotoreportage.

Oude bekenden
Oude bekenden op de beurs zijn natuurlijk Schaap Holland, Farm Frites en Ardo. De fruit- en groentenverwerker liet zien wat er op culinair gebied mogelijk is met hun vriesverse producten. Van Kempen fruitsappen heeft drie nieuwe smoothies ontwikkeld welke door korte pasteurisatie een jaar lang houdbaar zijn buiten de koeling.

Er was dit jaar niet enkel friet te zien, maar ook groentensnacks waaronder sperzieboontjes, paddenstoelen. Florious liet bitterballen van rode biet zien samen met nieuwe smoothies, sappen en gefermenteerde groenten.

Coronavirus
Toch drukte het coronavirus een stempel op de beurs, want een aantal bedrijven had hun mensen verzocht thuis te blijven, waaronder Unilever, McCain en Verstegen Spices and Sauces. 

Klik hier voor de fotoreportage.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven