Succesvolle proef met Hazel-verpakkingstechniek op kiwi's

Hazel Technologies, de universiteit van Californië Davis en teler en distributeur Oppy hebben twee afzonderlijke supply chain-proeven op kiwi’s met succes afgerond.Onderzoekers van UC Davis ontdekten dat Hazel Tech-verpakkingen na de oogst eigenschappen zoals stevigheid en gewicht in groene en gouden kiwivariëteiten kunnen behouden in standaard supply chain omstandigheden. In een apart onderzoek constateerde Oppy consistente positieve resultaten op de houdbaarheid na het commercieel testen van Hazel met kiwi's.

Van links naar rechts: Aidan Mouat (Hazel Technologie), Barbara Blanco-Ulate (UCD), Patricio Mendoza (Oppy)

De UC Davis proef werd uitgevoerd op twee soorten kiwi: groene Hayward-kiwi en gouden Soreli-kiwi. De kiwi’s werden opgeslagen met Hazel voor een totale proeflengte van 47 dagen. De kiwi's werden periodiek door een team van onderzoekers beoordeeld op standaard kwaliteitskenmerken zoals stevigheid en gewicht.

"In onze proeven hadden de gouden kiwi's een sterkere huid wanneer ze behandeld werden met Hazel, ongeacht het evaluatietijdstip," zei Dr. Barbara Blanco-Ulate, professor aan het departement Plantenwetenschappen van UC Davis. "Er was een positief effect van Hazel in het voorkomen van gewichtsverlies van de groene kiwi's na de meeste periodes van koude opslag."

Naast de proeven met UC Davis testte kiwi-marketeer Oppy een consistent hogere kwaliteit met Hazel-verpakkingen. Met meer dan 50 mln dozen met versproducten die jaarlijks door de voorraad heengaan, is Oppy een van de grootste kiwi-marketeers in de VS. "We evalueren altijd potentiële innovatieve technologieën die ons in staat stellen om onze klanten kwaliteitsfruit van wereldklasse te blijven leveren", zegt Patricio Mendoza, National Quality Manager, US & Canada bij Oppy. "Onze gegevens laten een constant hogere kwaliteit zien in onze leveringsketen bij het gebruik van Hazel Tech. Op basis van deze resultaten is ons plan om het programma uit te breiden."

"Het handhaven van een optimale kiwifruitkwaliteit kan een uitdaging zijn voor leveranciers en retailers", zegt Aidan Mouat, CEO van Hazel Technologies, "We zijn oprecht verheugd om samen te werken met Oppy, een toonaangevend wereldwijd kiwi-merk en UC Davis, een toonaangevend kiwi-onderzoeksinstituut, om de kostbare verspilling in de kiwi-leveringsketen te verminderen en de verkoop te verhogen."

Voor meer informatie:
Jaime Kedrowski
Hazel Technologies
+1 (331) 431-8037 
jaime@hazeltechnologiesinc.com 
www.hazeltechnologies.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven