Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hans Kuffer GmbH München: "Asperges reeds in handelsgebruikelijk formaat beschikbaar"

Eerste Griekse asperges tien dagen vroeger gearriveerd

Het Griekse aspergeseizoen start dit jaar vanwege het weer duidelijk vroeger dan normaal. Afgelopen maandag - zo'n tien dagen vroeger dan gebruikelijk - arriveerden de eerste partijen uit het zuidelijke teeltgebied Igoumenitsa reeds op de groothandelsmarkt in München. "Ondanks de tijd van het jaar is er al vraag naar asperges. Aan het einde van de dag waren de producten al volledig uitverkocht aan de stand", zegt Theo Hatzivassiliadis van de exclusieve aanbieder Hans Kuffer Fruchthandel GmbH.

Hans Kuffer Fruchthandel GmbH beschikt over eigen contractteelt in de Griekse aspergeteeltgebieden Igoumenitsa, Peleponnes, Kavala en Galatades. Het bedrijf hoort tot de grootste aanbieders op dit gebied en verhandelt de Griekse asperge exclusief op de groothandelsmarkt in München.

Het mooie weer in het zuidoosten van Europa heeft de groei van de asperges bespoedigd en tot een goede productkwaliteit geleid. Hierdoor zijn alle handelsgebruikelijke formaten reeds beschikbaar, bevestigt Theo op aanvraag. Witte en paarse asperges worden ofwel als 16+ in bossen van 500 gram ofwel als 22+ in kratjes van 5kg aangeboden. Het prijsniveau is ongeveer vergelijkbaar met het prijsniveau aan het begin van het seizoen vorig jaar. "We krijgen nu twee keer per week verse ladingen binnen en zullen na het weekend reeds de eerste asperges aan retailfilialen uitleveren.“

Grote vraag vanwege duurzame productverpakking
Het hoofdseizoen start pas in week 9, waarna de Griekse asperges over het algemeen tot in week 18 (eind april) verkrijgbaar zijn. In deze tijd van het jaar is er nog geen sprake van Europese concurrentie: "Alleen Peru is momenteel met grotere hoeveelheden op de markt vertegenwoordigd: vergeleken bij de Peruanen hebben de Grieken echter het voordeel dat hun productverpakking aan de Duitse eisen voldoet. Terwijl de Peruaanse producten nog steeds in flowpacks en kunststof kratten verkocht worden, brengen de Grieken hun asperges reeds sinds lange tijd los met papieren banderollen eromheen op de markt. De Duitse klant - of het nou in de retail of in de gastronomie is – zal alleen al vanwege het feit dat hij niet in plastic verpakt wordt de voorkeur geven aan de Griekse asperge.“

Voor meer informatie:
Hans Kuffer Fruchthandel GmbH
Theo Hatzivassiliadis
Großmarkthalle - Halle I
Stand 5 & 6, 15 & 16
Schäftlarnstr. 10, 81371 München
Telefoon: +49 89 / 74 11 83 90
of +49 89 / 77 41 75
Faxnummer.: +49 89 / 74 11 83 93
of +49 89 / 77 41 72
E-mail: info@kuffer24.de   
www.kuffer24.com  

Publicatiedatum: