De nieuwe flowpacker Chimera

Tijdens de afgelopen editie van Fruit Logistica lanceerde het bedrijf een nieuwe verpakkingsmachine met de naam Chimera. Met een frame van roestvrij staal en aluminium is Chimera een zeer productieve, flexibele en betrouwbare machine: het is modulair en aanpasbaar en kan worden uitgerust met een automatische synchronisatie.

Nucci de ontwerper van de machine: "We hebben een snel en efficiënt wisselsysteem gemaakt zodat er makkelijk van verpakking kan worden gewisseld. Om de gewassen op een uitstekende manier te verpakken, maakt Chimera perfect gesloten pakketten met twee dwarslassen en een seal."

"Het gebruik van twee borstelloze motoren maakt een goede besturing van de machine mogelijk. Het meertalige touchscreen vergemakkelijkt de voorbereiding en opslag van gegevens voor het opstarten. Door synchronisatie en geïndexeerde bypass-banden is het mogelijk om delicate gewassen op een optimale manier te beheren," voegt Nucci toe

In de loop van de tijd zijn de verpakkingsmaterialen veranderd. De markt vereist steeds meer duurzaamheid en dus aanpassingen. "De materialen die kunnen worden gebruikt met Chimera zijn de composteerbare films en biologisch afbreekbare kunststoffen. De verpakkingsmachine is ook geschikt voor papier. 

Enkele technische kenmerken van Chimera
Maximale filmbreedte: 800 mm
Maximale producthoogte: 200 mm
Maximale productbreedte: 200 mm
Mechanische snelheid: tot 80 cycli per minuut (afhankelijk van het product)
Beheer van de verschillende functies via PLC
Absorptie: 3,5 KW
Voeding: 400 V + N + T

Voor meer informatie: 
GNA s.r.l.
Via Progresso, 15 - z.i. Ponte Rizzoli
40064 Ozzano dell'Emilia (BO)
Tel.: +39 051 799226
Fax: +39 051 796962
Email: info@gnasrl.com
Web: www.gnasrl.com 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven