Shanon Ravat, Innatis:

“De biologische Choupette-appelen zijn vanaf nu verkrijgbaar”

Hoewel Innatis pas afgelopen oktober in Madrid de ‘nieuwste, kleine’ Zingy-appelen heeft gepromoot, vormen deze nu al een niet weg te denken onderdeel binnen het assortiment clubrassen dat dit jaar bij de stand van het bedrijf zal worden gepresenteerd. “Op de Fruit Logistica willen we vooral voortbouwen op de resultaten van seizoen 2019-2020. De beurs is de perfecte gelegenheid om ons volledige assortiment aan onze klanten te presenteren en de nadruk te leggen op onze exclusieve clubrassen. Het gaat dan om HoneyCrunch, de Choupette, de Lolipop, de Zingy en de Juliet. Al deze clubrassen worden exclusief afgezet door onze dochteronderneming Cardell Export. Dit jaar zal onze stand op de beurs groter zijn. Op die manier hebben we straks voldoende ruimte voor elk clubras dat we op de markt brengen en ook voor de aangesloten handelsmaatschappij. Daarnaast hebben we uiteraard voldoende ruimte voor de generieke rassen die voor onze klanten vanzelfsprekend heel belangrijk blijven,” legt marketingmanager bij Innatis Shanon Ravat uit.

Omdat Innatis op de beurs aanwezig is, kan het bedrijf van de gelegenheid gebruikmaken en voor het eerst sinds januari de biologische Choupette-appelen presenteren. “De appel is een van onze belangrijkste nieuwe producten voor 2020 omdat we tot nu toe uitsluitend de conventionele Choupette afzetten. Een aantal van de gecertificeerde biologische telers hebben zich aangesloten bij het Choupette-avontuur. Hierdoor kunnen we de biologische Choupette-appel aanbieden van december tot augustus. ”Van de 5.000 ton aan Choupette-appelen die elk seizoen wordt geteeld, is 150 ton dit jaar biologisch gecertificeerd. “Het idee is om de opbrengst van biologische Choupette-appelen te verhogen om zo binnen 3 tot 5 jaar een opbrengst van in totaal 1.000 ton te kunnen bereiken,” zegt Shanon.

Net als bij de HoneyCrunch-appelen worden de Choupette-appelen aangeboden in een 100% recyclebare kartonnen trayverpakking. “Innatis heeft geïnvesteerd in verpakkingen van recyclebaar karton, omdat het tegenwoordig van essentieel belang is om een ecologisch verantwoorde aanpak te volgen.”

Voor meer informatie:
Shanon Ravat
Innatis
3 Boulevard de l'Industrie
49000 Écouflant, France
Telefoonnummer: +33 6 17 53 11 39
shanon.ravat@innatis.com   
www.innatis.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven