Robotoplossing trok veel belangstelling in Berlijn

De Fruit Logistica die afgelopen week in Berlijn plaatsvond was een groot succes voor het Amerikaanse ProEx Food, LLC, dat een vestiging in Düsseldorf heeft. Het team had de nieuwe, volledig wasbare en daarmee bijzonder hygiënische pick-and-place robot meegenomen en deze trok veel belangstelling bij de bezoekers in hal 9. "Men ziet duidelijk een groeiende focus op automatisering, met name op verpakkingsgebied – zowel bij primaire alsook secundaire verpakkingen", weet marketingmanager Nick Maglio. "Zo'n robot trekt natuurlijk veel bekijks."


Het team bij de beursstand

De robot die gepresenteerd werd, kan zowel bij de verwerking gebruikt worden alsook het onverwerkte product in verschillende verpakkingen plaatsen. Andere beschikbare robots kunnen deze dan ook naar transportkisten transporteren, de kisten op pallets plaatsen en de pallets zelfs ook van stretchfolie voorzien. "Dat zijn precies de repetitieve opgaven die op de lange termijn tot letsel door herhaalde belasting kunnen lijden. Arbeidskrachten zijn sowieso al dun gezaaid, zonder ergonomische arbeidsplaatsen wordt het pas echt moeilijk medewerkers te vinden", zegt CEO Ross Lund. "In veel landen bestaan er inmiddels zelfs wettelijke richtlijnen die dit soort letsel moeten voorkomen." Automatiseringen op deze wijze kunnen direct en indirect werk maar ook tekorten in de productie reduceren.

ProEx Food is van oudsher een bedrijf dat actief is in de traditionele groenten- en fruitverwerking evenals de conservenproductie. De focus verplaatst zich nu echter steeds meer naar automatisering en oplossingen voor verse levensmiddelen. "We willen onze activiteiten op dit gebied in 2020 nog verder uitbreiden", zegt CTO en voorzitter Daniel Ghadiri. Lange tijd werd er maar weinig in secundaire verpakkingen van groenten en fruit geïnvesteerd, merkt men bij het bedrijf: "Er waren simpelweg andere belangen die voorrang hadden. Zo langzaam aan wordt het echter noodzakelijk en precies daarmee willen we onze klanten ter zijde staan."

Eén van de mogelijke functies van de robot

"De tussenstap tussen de handelsverpakking van het product en het transport speelde zeer lang geen rol – dit gat willen we nu opvullen", aldus Nick. "Daarbij willen we ieder bedrijf individueel met een complete oplossing ter zijde staan – dat is onze kracht. We beperken ons echter niet alleen tot machines en productlijnen die we reeds in het portfolio hebben. Dankzij ons grote partnernetwerk kunnen we altijd de passende uitrusting en technologie vinden of deze individueel naar de behoeftes van de klant ontwikkelen!"

Voor meer informatie:
Nick Maglio
ProEx Food, LLC
m: +1 414-324-0337
nickmaglio@proexfood.com
www.proexfood.com

Hier gaat u naar de fotogalerij van de Fruit Logistica 2020.


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven