BLE-marktrapport, week 5/2020:

Beschikbaarheid komkommers marginaal toegenomen

Wat komkommers betreft domineerden de Spaanse producten boven de Griekse partijen. Complementaire producten kwamen alleen uit Nederland en België, maar die waren over het algemeen licht van gewicht. Het aanbod was marginaal gestegen. Door de prijsstijgingen in de afgelopen week hebben klanten de neiging om pas vanaf maandag spaarzaam op het aanbod in te gaan. De handelaren probeerden de omzet te versnellen door kortingen aan te bieden, maar dat lukte niet altijd.

Hier heeft u direct toegang tot het volledige marktrapport.

In Berlijn zorgden de campagnes van retailers ook voor een vrij zwakke markt. Omdat de temperaturen in Spanje te laag waren, verwachtten handelaren ook voor de 6e week geen aanzienlijke intensivering van het aanbod. Desalniettemin hebben zij een beetje korting toegezegd. Wat minikomkommers betreft waren er voornamelijk Spaanse ladingen. Partijen uit Turkije en Nederland vulden het aanbod op kleine schaal aan.
De prijzen gingen vaak omlaag. In Hamburg vroegen de handelaren van Nederlandse producten € 24/4 kg-verpakking, waardoor de markt stagneerde.

Appelen
Binnenlands fruit domineerde. De afzet was over het algemeen vrij rustig. Aan de vraag kon zonder problemen worden voldaan.

Peren
Italië domineerde met Abate Fetel, Santa Maria en Williams Christ. Aan de vraag, die niet bijzonder sterk was, werd zonder problemen voldaan. De kwaliteit liet weinig te wensen over.

Druiven
De Zuid-Afrikaanse import was dominant: Prime Seedless, Thompson Seedless en Sugraone waren het meest populair. De uiterlijke kenmerken waren overwegend overtuigend. Op sommige plaatsen kwam de omzet pas tegen het weekend in een stroomversnelling.

Sinaasappelen
Spaanse partijen domineerden met blonde sinaasappelen. In het algemeen liet de kwaliteit zelden te wensen over. De vraag was van tijd tot tijd teleurstellend, maar dit had geen ernstige gevolgen voor de prijs.

Klein citrus
De aanwezigheid van clementines nam voortdurend af. Slechts enkele Spaanse, Italiaanse en Marokkaanse handelaren waren nog op zoek naar inkopers; hun kwaliteit was niet consequent overtuigend.

Citroenen
Spaanse Primofiori domineerden boven de Turkse Enterdonato. Hoewel het aanbod over het algemeen beperkt was, was er voldoende om aan de constante vraag te voldoen.

Bananen
Over het geheel genomen hield het aanbod grotendeels verband met de opslagmogelijkheden. Desalniettemin is het merendeel van de prijzen wat gestegen.

Bloemkool                                                                                              Het Italiaanse en Franse aanbod van bloemkool was de belangrijkste leveringsbron. Daarnaast was er Spaans en Belgisch aanbod, dat niet altijd even overtuigend was op het gebied van kwaliteit.

Sla
Sla kwam voornamelijk uit België en Italië. De zaken verliepen vlot en de prijzen bleven grotendeels stabiel. Op sommige plaatsen zijn ze een beetje gestegen, wat gebaseerd was op een grotere belangstelling.

Tomaten
Er was een breed scala aan producten beschikbaar. Het aanbod was uitgebreid. De kwaliteit liet soms te wensen over; te zacht vlees of te weinig kleur werd bekritiseerd. Hierdoor varieerde de prijs van plaats tot plaats.

Paprika
Het Spaanse aanbod van paprika's groeide blijkbaar en domineerde de markt. Vraag en aanbod waren over het algemeen in evenwicht, zodat handelaren hier en daar gedwongen werden om hun prijzen aan te passen.

Bron: BLE


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven