Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Taugé voor de lunch en bij de aardappel

Tholen – Als een van de bekendste kiemgroente wordt taugé toch nog vooral traditioneel gebruikt in Chinees-Indonesië gerechten als bami, gado gado, chap tjoy en natuurlijk loempia’s. Maar ook in salades en op een broodje als fris knapperig en gezonde groente is het zeer geschikt, vertelt Tonnie Mulders van Mulders Top Sprouts. “Het is zelfs heel smakelijk te gebruiken in combinatie met een oer-Hollands ingrediënt als aardappelpuree.”


Combinatie van Hollandse en Aziatische ingrediënten met taugé

Mulders Top Sprouts ontwikkelde in eigen beheer een aantal vernieuwende recepten om klanten te inspireren. De taugé-markt kenmerkt zich door stabiliteit maar als vrij nieuwe speler, het bedrijf vierde afgelopen jaar het 5-jarig jubileum. “Wij onderscheiden ons door het meerdere keren leveren van versproduct van toonaangevende kwaliteit. Taugé zit met 27 jaar ervaring in ons bloed. We zijn destijds op nul begonnen door in Ammerzoden een eigen moderne productiefaciliteit op te zetten. Door bovengemiddelde kwaliteit hebben we te maken met stijgende vraag naar taugé en zijn daarom gaan uitbreiden.”


Taugé geeft verfrissende kleur aan pindasoep

In zowel de traditionele als in de moderne gerechten is de taugé een blikvanger en moet der dus fris, wit en dik uitzien. “Wij telen de taugé zodanig dat we korte dikke stengeltjes kunnen oogsten. De houdbaarheid van taugé is niet lang. Sinds eind oktober vorig jaar beschikken we over extra capaciteit zodat we de groei kunnen opvangen en vaker per week vers kunnen leveren”, besluit Tonnie.


Kortere taugé past beter op een sandwich

Voor meer informatie:
Tonnie Mulders
Mulders Top Sprouts
Uilecotenweg 8A
5321JT Ammerzoden
info@mulderstopsprouts.nl 
www.mulderstopspouts.nl