Ellen van Kester (Horticola Guadalfeo) over nieuwe tomaat Maximo:

"Na blauwe en groen-roze nu ook een bruin-zwarte tomaat in het assortiment"

Tholen - Tot de Kerst was er volgens Ellen van Kester van Horticola Guadalfeo uit Motril sprake van een normaal Spaans kasgroentenseizoen. "Er waren geen grote overschotten of grote tekorten en de prijzen waren redelijk. Maar net voor de Kerst zijn de producties hard opgelopen.

We spreken altijd over een stijging van de verkoop door de kerstdagen. Het klopt dan ook wel dat er dan iets meer verkocht wordt, maar het is aan de andere kant juist door de vrije dagen lastig om de productie en verkoop goed in balans te houden.

Ook het transportprobleem speelt mee, vooral voor internationaal transport zijn er dan te weinig auto's beschikbaar. Op dit moment is er vooral in Coeur de Boeuf en het type bruin/zwarte tomaten te veel product op de markt."


Ellen van Kester, Pepe Lorente en Patricia Gomzez van Horticola Guadalfeo tijdens de Fruit Attraction

Horticola Guadalfeo heeft zich gespecialiseerd in speciale tomaten."Sinds een aantal jaren hebben we exclusief de blauwe Marazul-tomaat, die succesvol is en zijn eigen marktaandeel heeft. Een andere tomaat die vrij nieuw, is de Cherokee-tomaat, die vooral opvallend is door z'n groen-roze gestreepte kleur en een fijne schil met een aromatische smaak als gerijpt fruit.

 

Sinds enkele maanden zijn we begonnen met de nieuwe tomaat 'Maximo'. Dit is een bruin/zwarte tomaat, die goed in ons assortiment past. Deze tomaat heeft een hogere brix dan de gelijksoortige tomaten en een zachte smaak", vertelt Ellen.


Maximo

Voor meer informatie:
Ellen van Kester
Horticola Guadalfeo
Ctra. Celulosa Km.199
18600 Motril
Tel: 958 60 23 04
Fax: 958 82 49 26
ellen@hguadalfeo.com 
www.hguadalfeo.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven