Surplus Systems-Retail GmbH presenteert efficiënt winkelconcept op de Fruit Logistica

Smart-Display biedt vershandel mobiele en flexibele advertentieruimte

De hedendaagse versmarkt heeft behoefte aan geïntegreerde en solide winkelconcepten voor een vlotte productpresentatie bij de kassa. Duurzaamheid, lage investeringen en een eenvoudige bediening zijn daarbij van belang. Op de komende Fruit Logistica presenteert Surplus Systems-Retail GmbH het Smart-Display-concept aan het vakpubliek. Het winkelconcept is ongeveer 4 jaar geleden ontwikkeld en is inmiddels met succes bij alle bekende winkelketens in Duitsland ingevoerd. "Het systeem is vooral geschikt voor kleinere to-go-winkels, waar een efficiënt gebruik van een klein winkeloppervlak belangrijk is, maar ook voor hypermarkten", legt Jürgen van Herp desgevraagd uit.

Met de bekende kartonnen displays heeft men vaak het probleem dat ze snel beschadigd raken, wat uiteindelijk nogal kostbaar is. Met de Smart-Display biedt Surplus Systems-Retail GmbH een duurzaam en robuust alternatief, dat bovendien weinig investeringen vergt en eenvoudig te gebruiken is. Het herbruikbare systeem is gemaakt van polypropyleen en weegt tussen de 4,5 kg - 9,0 kg. Het is volledig afwasbaar en heeft een draagvermogen tot 130 kg.


Smart-Displays in de Edeka-Markt / Foto: Jürgen van Herp

Smart-Display biedt mobiele en flexibele advertentieruimte
De display kan op verzoek van de klant in de gewenste kleuren worden bedrukt. Bovendien kan de display geleverd worden met een uitschuifbaar bord, dat aan één of twee zijden bedrukt kan worden. "Deze 'pusher' kan gebruikt worden voor specifieke doeleinden, bijvoorbeeld als informatiebord om nieuwe producten zoals bepaalde soorten exotisch fruit, uit te lichten."

De Smart-Display is stabieler en gaat langer mee dan conventionele reclameborden: de nieuw ontwikkelde display vervaagt niet zo snel als de gebruikelijke kartonnen reclameborden. "Voor ons was het doorslaggevend dat we de display in onze eigen bedrijfskleuren konden laten maken. Onze verschillende reclame-uitingen blijven daardoor uniform", voegt een senior manager van een retailketen toe die de Smart-display al gebruikt.

Groot marketingpotentieel
De display kan worden uitgerust met verschillende opzetstukken, afhankelijk van de eisen van de klant en het product dat op de markt wordt gebracht. Een metalen mand is bijvoorbeeld bijzonder geschikt voor citrusvruchten en meloenen, terwijl noten en 'Pick & Mix' producten eerder in plastic bakjes kunnen worden gepresenteerd. "We hebben ook speciale inlegsystemen voor Ifco- en EPS-kisten. In veel moderne supermarkten is de goederenstroom vooral in het weekend geconcentreerd. Op de dagen dat er minder verkocht wordt, kunnen er kleinere hoeveelheden bij de kassa staan. Het inlegsysteem zorgen ervoor dat de schappen er vol uitzien, zelfs bij de kleinste hoeveelheden, zonder dat de overtollige producten bederven". 

Al met al ziet Van Herp een groot groeipotentieel voor het Smart-Display-systeem. In de eerste vier jaar richtte het management van Surplus Systems-Retail GmbH zich voornamelijk op de Duitse food retail sector. Maar nu zijn ze klaar voor de volgende stap, zegt Van Herp. "We willen het Smart-Display-systeem nu ook in andere Europese landen op de markt brengen. Ook hebben we de eerste ervaringen op de Chinese markt opgedaan."

Smart-Displays zijn nu ook te zien in Chinese supermarkten.

Eerste presentatie van nieuw herbruikbare systeem
Naast dit reeds bestaande systeem presenteert Surplus Systems-Retail GmbH op de Fruit Logistica 2020 een tweede nieuw herbruikbaar systeem.

Bezoek het bedrijf op de Fruit Logistica: Hal 1.2 / C-01

Voor meer informatie:
Surplus Systems-Retail GmbH
Algemeen directeur: Hajo Geugelin
Fraunhoferstraße 8,
53121 Bonn
Tel: +49 228 763 781 0 
Fax:+49 228 763 781 99
hajo.geugelin@surplussystems-retail.de 
www.surplussystems-retail.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven