Spaanse Las Primicias oogst ijsbergsla automatisch

BrimaPack heeft bekendgemaakt dat een nieuwe Columbia VeTrac E-drive Harvesting Rig aan het Spaanse Las Primicias heeft geleverd.

"We zijn erg trots op onze Columbia VeTrac E-drive-machines," zegt Ron van de Pavert, directeur van BrimaPack. De ingebruikname verliep volgens het boekje. We begonnen op maandag meteen met de productie en toen we de volgende dag ons hotel niet konden verlaten vanwege overstromingen hoorden we via de telefoon dat de mensen van Las Primicias de machine al helemaal zelf bedienden."

 

De Columbia oogstmachine is uitgerust met een VeTrac E-drive unit en zeven VePack 200 verpakkingsmachines voor ijsbergsla. De oogst vindt plaats over een breedte van 12 meter, waardoor er 30 rijen ijsbergsla kunnen worden geoogst. 

Het E-drive-systeem van BrimaPack levert een enorme besparing op de kosten voor brandstof en de CO2-uitstoot op. De unit beschikt daarnaast over een draadloze afstandsbediening.

De VeTrac E-drive wordt aangedreven door een ingebouwde generator of rechtstreeks via het stroomnetwerk en biedt vele voordelen en unieke eigenschappen ten opzichte van conventionele oogstmachines. 

Dankzij het snelle verbindingssysteem van de header en logistieke units bedraagt de tijd tussen het moment van oogsten en gereedmaken voor transit zo'n 20 minuten met een bezetting van vier personen. De built-up tijd is ongeveer vergelijkbaar. 

Bekijk hieronder een filmpje van de Columbia VeTrac E-drive Harvesting Rig van Las Primicias:

BrimaNaut-systeem:
Al op de tweede dag van de ingebruikname bewees het BrimaNaut datamonitorings-systeem haar waarde. Samen met het team van de klant konden we de prestaties van de oogstmachine in de gaten houden vanuit onze hotelkamer. Naast de prestaties is het ook diagnostiek van de verpakkingsmachines en drive-unit op afstand mogelijk. 

Het verstrekt gegevens over de productie, GPS-coördinaten, foutmeldingen, operator berichten, draaiuren en onderhoudscontroles van de motor en compressor. 

Door gebruik te maken van een draadloos LAN-toegangspunt is deze informatie zelfs via een smartphone toegankelijk.  

Op de foto rechts kan men zien hoe de monitoring via een mobiele telefoon wordt gedaan. Zo kan men zien wat de gemiddelde productie een uur geleden was en dat de huidige productie 7.332 kroppen per uur bedraagt. Dit zijn indrukwekkende aantallen, met name omdat Las Primicias deze dag 15 mensen had ingezet. Dit soort aantallen kunnen momenteel met geen enkele andere automatische verpakkingsoplossing worden behaald. 

Fruit Logistica 2020
Tijdens de vakbeurs Fruit Logistica 2020 zullen we interessant nieuws te melden hebben en onze laatste innovaties toelichten. Neem contact op met Ron van de Pavert voor aanvullende informatie over de VeTrac E-drive Harvesting Rig.  

Voor meer informatie:
Ron van de Pavert
BrimaPack
Tel: +31 315 640 731
Email: sales@brimapack.com
www.brimapack.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven