Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
IG International viert 50-jarig jubileum in 2020

"We gaan nieuwe producten en uitbreidingsplannen onthullen tijdens Fruit Logistica"

Twee maanden geleden verspreidde een virus met de naam Denghu-koorts zich over India. De overheid informeerde haar inwoners dat kiwi's hun weerstand tegen ziekten zouden helpen verbeteren, wat resulteerde in een piek in de vraag naar kiwi's. Nu de koorts niet langer een probleem is, is het logisch dat de vraag als een baksteen naar beneden is gevallen: "Tussen september en november zien we meestal een toename in de vraag naar kiwi's, ongeacht de Denghu-koorts", legt Tarun Arora, directeur van IG International, uit. “Na deze periode neemt de vraag gewoonlijk af, precies zoals we nu zien. De vraag verschuift naar mango zodra dat seizoen begint, dus tussen januari en eind mei verwacht ik niet dat de Indiase consument zal kiezen voor kiwi's. De prijzen voor kiwi's zijn aan het dalen; deze zijn de afgelopen twee weken met 30 procent gedaald. ”

 



De appelmarkt in India doet het niet veel beter. Omdat lokale variëteiten in grote hoeveelheden beschikbaar zijn en voor zeer lage prijzen, is er op dit moment geen echte markt voor belangrijke appelen, zegt Arora. “De prijzen zijn momenteel vrij laag. Er zijn op dit moment ook veel Royal Gala's op voorraad, die worden geïmporteerd uit Polen, Turkije en Frankrijk. Deze voorraden worden momenteel niet verkocht, omdat handelaren wachten op betere prijzen. In vergelijking met vorige jaren krimpt de algehele vraag naar geïmporteerde appelen, dus zolang de vraag van de consument niet toeneemt, ziet de toekomst er niet zo rooskleurig uit. We zullen wachten tot deze verandering plaatsvindt, voordat we verder gaan met de import van appelen uit Europa."



Het jaar 2020 wordt een heel speciaal jaar voor IG International. Het bedrijf, dat is opgericht in 1970, zal zijn 50e verjaardag vieren: een groot evenement: “Ons doel voor 2020 is om al onze bestellingen uit te voeren en onze voorraden volledig in te plannen, om niet te gestrest te raken over de oude voorraden die we hebben. Met het grote jubileum in aantocht hebben we nogal wat speciale dingen gepland. We willen onze bedrijven uitbreiden, bijvoorbeeld door meer producten aan ons aanbod toe te voegen. We hebben een speciaal feest gepland voor Fruit Logistica, waar we nieuwe producten en andere uitbreidingsplannen zullen onthullen. We kijken uit naar een geweldig jaar! ”, concludeert Arora.

Voor meer informatie:
Tarun Arora
IG International
T: +91 9819248884
E: tarunarora@iginternational.net 
W: www.iginternational.net

Publicatiedatum: