Mario Iuzzolino, VerDi Import:

"Inmiddels weer behoorlijke volumes Spaanse vollegrondsgroenten beschikbaar"

Tholen - Noodweer en kou in Spanje zorgden begin dit najaar voor de nodige tekorten op de markt, maar daar is volgens Mario Iuzzolino  van VerDi Import momenteel geen sprake meer van. "Zeker in het vollegrondssegment was er de nodige krapte, maar inmiddels komen er behoorlijke volumes Spaanse ijssla, broccoli en bloemkool deze kant op."

Ook de aanvoer van Spaans citrus loopt volgens de importeur goed door. "Aan het begin van het seizoen kwam de aanvoer van mandarijnen nog traag op gang en werden bladmandarijnen voor 13-14 euro verkocht. Inmiddels zijn er zat mandarijnen, maar ook sinaasappelen, citroenen en grapefruit beschikbaar. Marktprijzen liggen voor bladclementines rond de 10 euro (10 kg) en de sinaasappels (15 kg) worden voor prijzen rond de 10,50 euro verkocht."

Of er de komende dagen richting het einde van het jaar nog tekorten zullen ontstaan, betwijfelt Mario. "Ik moet het nog maar zien. Er is best wat nervositeit in de handel. Zowel Kerst als Oud&Nieuw vallen middenin de week en niemand wil met handel over blijven zitten. Een uitzondering vormt de gember uit China. Die gaat richting het einde van het seizoen, zijn beperkt beschikbaar en de prijzen gaan momenteel richting de 24 euro."

Een ander interessant item vormen vormen volgens de importeur de Moro-bloedsinaasappelen. "Wij hadden vorige week de eerste binnenkomsten en deze lopen best wel hard. Kwalitatief zijn deze dieprode vruchten dan ook zeer sterk. Met name vanuit Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland is de vraag goed, maar eigenlijk gaan ze overal wel heen!"

Voor meer informatie:
Mario Iuzzolino
VerDi Import
Tel: +31 (0)180 69 64 65
mario@verdiimport.nl
www.verdiimport.nl

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.