Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mercedes-Benz teelt zijn eigen bio-groenten

In een Braziliaanse fabriek van autofabrikant Mercedes-Benz do Brasil in São Bernardo do Campo houdt men zich sinds kort bezig met 'urban farming'. In een kas naast het hoofdrestaurant worden er bio-groenten geteeld, volgens het bedrijf in lijn met alle geldende bioprincipes.

De groenten worden gebruikt voor de gerechten in de bedrijfskantines en kunnen eveneens door de medewerkers gekocht worden. Bovendien kunnen de werknemers een wekelijkse gevulde groentenkist voor thuis bestellen.

Afhankelijk van de omvang van de oogst gaat een deel van de groenten ook als donatie naar sociale instellingen, zoals de 'Hamburgada do Bem' en de Meimei sociale hulpinstelling, die hulp bieden aan kinderen en jongeren die dat nodig hebben.


Een blik in de kasinstallatie / Foto: Daimler Trucks

Partnerschap met BeGreen 
Het project ontstond in samenwerking met het start-upbedrijf BeGreen, dat sinds 2014 actief is op het gebied van duurzame productie van levensmiddelen en verantwoordelijk is voor de sturing van het teeltproces evenals het beheer.

Momenteel oogst men er onder andere babysla, rucola, spinazie, waterkers en witlof, evenals peterselie, munt, bieslook, koriander, basilicum en salie. Gepland staat ook de teelt van tomaten en aubergines. 

Voor meer informatie:
BeGreen
begreen.farm

Publicatiedatum: