27.000 palletplaatsen in nieuw verpakkingsmagazijn Bunzl

Het beursgenoteerde Bunzl is met een omzet van meer dan 10 miljard euro wereldwijd marktleider in de verkoop van verpakkingen en disposables. Binnen Nederland richten diverse Bunzl bedrijven zich op de zorg, foodservice, overheid, cleaning, persoonlijke beschermingsmaterialen en retail & industry. Voor dit laatste bedrijfsonderdeel werd van juni 2018 tot juni 2019 een gloednieuw pand van 21.300m2 gebouwd. Reesink Logistic Solutions realiseerde een gedeelte van de inrichting van het magazijn met in totaal 27.000 palletplaatsen.

Ruimte voor groei
Bunzl verdubbelde de afgelopen 10 jaar in omzet en ook de komende jaren wil de organisatie blijven groeien. Retail & Industry levert verpakkingsmaterialen aan talloze bedrijven in Nederland. Van supermarkten en warenhuizen tot industriële bakkerijen en logistieke dienstverleners. Met 126 collega’s worden deze activiteiten vanuit distributiecentra in Arnhem en Waalwijk uitgevoerd.

Door de snelle groei werd de afgelopen jaren een groot deel van de voorraad op een externe locatie ondergebracht. Het leveren vanuit verschillende distributiecentra bleek inefficiënt en daarom was nieuwbouw zeer gewenst. In samenwerking met twee partners is in Arnhem een nieuw, duurzaam pand gerealiseerd dat op maat gebouwd is en past bij de ambities van Bunzl. Van de 27.000 palletplaatsen zijn er nu 19.000 bezet, volop ruimte om de komende 10 jaar door te groeien.

Groei, vitaliteit en snelheid
Ruimte voor groei dus, maar ook een vitale, duurzame werkplek en een efficiënt ingericht magazijn waar vanuit snel geleverd kan worden. Wilbert van Wachtendonk, Managing Director: “Onze branche gaat steeds meer richting 24-7 levering. Wij werken business to business dus we hoeven nog niet dag en nacht te leveren. Maar, we gaan wel onze besteltijden verlengen om daarmee het bestelgemak voor onze klanten te verhogen.”

Efficiëntere inrichting
Sinds juni 2019 wordt vanuit het nieuwe magazijn geleverd. Het werken vanuit één locatie biedt Bunzl de mogelijkheid om veel strakker en overzichtelijker te plannen. Het magazijn is op een slimme en efficiënte manier ingericht. Er zijn brede gangen en grotere stellingplekken waardoor pallets met afwijkende formaten gemakkelijk verwerkt kunnen worden. Door de nieuwe indeling zijn de looptijden korter en is er minder intern transport. Van Wachtendonk: “We hebben mobiele werkstations ingericht en een deel van het orderpicking proces is geautomatiseerd door de aanschaf van paternosters. Het aantal manuele handelingen bij orderpicking is daarmee drastisch afgenomen. Je moet je voorstellen dat we voor supermarkten per winkel de orders sorteren op een rolcontainer. Denk aan een pallet vol broodzakken maar ook 1 schoonmaakborstel of zeem. Automatisering helpt ons om sneller en foutloos te werken.” Door deze kleine mechanisatiestap kan de piekdrukte die er op maandag en dinsdag is opgevangen worden. Daarnaast is er ruimte voor 20 tot 30% groei zonder extra personeel aan te nemen.

Toekomstplannen: automatisering
In de gesprekken tussen Bunzl en Reesink Logistic Solutions kwamen beide partijen tot de conclusie dat er nog meer efficiencyslagen mogelijk waren geweest. Maar, beperkt door tijd en het vergevorderde stadium van de bouw konden deze niet meer in gang worden gezet. In de toekomst wil Bunzl zich gaan richten op flexibilisering. “Wij brengen nu nog de materialen naar de medewerkers, maar ook dat kan in de toekomst geautomatiseerd worden zodat de producten naar de mensen komen.” Daarnaast blijft er door transparantie in de markt en groei van klanten druk op de prijzen. Automatisering is daarom essentieel voor Bunzl. “Het brengt de kosten omlaag en gaat  ons foutreductie opleveren. Reesink Logistic Solutions is specialist en denkt mee met logistieke processen. Er worden verbeteringen voorgesteld waar wij niet om hadden gevraagd maar die wel buitengewoon interessant zijn. We hopen daarin de komende jaren te kunnen blijven samenwerken.”

Voor meer informatie:
Reesink Logistic Solutions
Impact 50
6921 RZ Duiven
T: +31 313 47 86 00 
W: www.reesinkls.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.