Gemiddelde groentenoogst in Oostenrijk:

Meer sla, minder zuurkool

De groentenoogst is in Oostenrijk 2019 gemiddeld uitgevallen. De hoeveelheid lag met 611.500 ton zo'n 1 procent boven het vijfjarig gemiddelde, deelde Statistik Austria mee. Vergeleken bij de beneden gemiddelde oogst van 2018 werd er ondanks het koele weer in mei en de droge zomer een oogststijging van 9 procent geregistreerd.

De uienteelt - verantwoordelijk voor bijna één vierde van de totale groententeelt - is met 141.600 ton vanwege droogte en veel aantasting door ongedierte reeds voor het derde jaar op rij op laag niveau gebleven, aldus de statistici. Vanwege een toegenomen areaal viel de uienoogst zo'n 7 procent groter uit dan in 2018, maar wel 13 procent kleiner dan het vijfjarig gemiddelde. Ook bij zuurkool was er vanwege ongedierte slechts sprake van een beneden gemiddelde opbrengst van 36.300 ton (-15 procent ten opzichte van het vijfjarig gemiddelde).

Er werd 46.800 ton sla geoogst, de hoeveelheid lag daarmee zo'n 6 procent boven het vijfjarig gemiddelde. De tomatenteelt stagneerde op het niveau van vorig jaar en lag met 58.300 ton zo'n 4 procent boven het vijfjarig gemiddelde.

Bron: APA


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.