Alle rassen doen het goed met uitzondering van Tondo

Goede markt voor radicchio uit Veneto

De markt voor radicchio uit Veneto is goed. Er zijn verschillende rassen verkrijgbaar die beantwoorden aan de diverse consumentenvoorkeuren. Eén van de grootste bedrijven in de sector is Geofur uit Legnago (Verona) dat alle rassen Venetiaanse radicchio kan leveren. 

"De vraag is levendig en de prijzen zijn zoals verwacht," zegt Cristiana Furiani. "Een aantal dagen geleden was de vraag zelfs nog beter. De rassen Lungo, Variegato, Tardivo en Verona zijn van uitmuntende kwaliteit en omdat de aanvoer beperkt is, worden alle beschikbare producten verkocht. Tondo heeft het echter wel moeilijk omdat de regen van de afgelopen tijd zijn weerslag op dit ras heeft gehad. 

Het weer heeft voor problemen gezorgd. Zo zeer zelfs dat er veel product weg moet worden gedaan in de koelhuizen, omdat we er zeker van willen zijn dat de consument een hoogwaardig product ontvangt." 

"Er is ook veel aandacht voor de BGA Radicchio di Verona," zegt Cristiana. "Dit is te danken aan de jarenlange activiteiten van het consortium om dit ras een beschermde oorsprongsbenaming te geven. Media-aandacht heeft hier ook aan bijgedragen."

Over het algemeen is de vraag van de grote retailketens sterk en dit maakt het mogelijk om de groenten snel te oogsten, verpakken en verladen zodat alle uiterlijke eigenschappen van de radicchio zo goed mogelijk bewaard blijven en uiteraard ook om er een goede prijs voor te krijgen.

Contact:

OP Geofur

Via Gallese, 17

37045 Legnago (VR)

Tel.: (+39) 0442 641344

Fax: (+39) 0442 641426

Email: info@geofur.it

Web: www.geofur.it


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven