Teler Kees Hendriks legt uit hoe hij dat voor elkaar kreeg

Eerste komkommers uit belichte teelt vroeger dan ooit

Tholen – Komkommerteler Kees Hendriks is er al jaren vroeg bij met de eerste belichte komkommers. Maar oogsten in november lukte hem nog niet eerder. Dit jaar wel. Een unicum, waardoor vandaag, 27 november, al de eerste komkommers van Qcucumber bij The Greenery konden worden geveild.

En binnen enkele jaren verwacht men zelfs jaarrond Nederlandse komkommers te kunnen aanbieden. “Teelttechnisch durf ik die uitdaging nu ook al wel aan, maar om ook de markt mee te krijgen, vervroegen we stapje voor stapje”, vertelt Kees Hendriks.

Jaarrond komt eraan
Nu de eerste vruchten gesneden zijn, kan het seizoen van start. Woensdagochtend werd de eerste doos komkommers voor het goede doel verkocht aan VOF de Best voor 1200 euro. De komkommertelers van The Greenery verdubbelen dat bedrag samen tot 2400 euro.

Kees is blij dat het weer gelukt is en hij kijkt nu alweer uit naar het nog verder experimenteren met vroeg op de markt komen. “Teelttechnisch is jaarrond Nederlandse komkommers telen al mogelijk, al komen daar wel weer nieuwe uitdagingen bij kijken. Dat geldt zowel voor het vermarkten van het product als voor het teeltechnische gedeelte."

“Ons grootste voordeel ten opzichte van importkomkommers is betrouwbaarheid en een constante levering met een goede kwaliteit. Dat zien ook partijen zoals Hoogvliet en Jumbo die al een aantal jaar loyaal zijn aan ons. Maar ook bij retailers in het buitenland zie je de vraag toenemen. Met nog wat extra partijen kunnen we de komende jaren de stap naar helemaal jaarrond zeker zetten.”

Lees hier op Groentennieuws meer over hoe Kees het teelttechnisch dit jaar weer voor elkaar kreeg.

Voor meer informatie:
The Greenery
Nick Rietveld
+31 (0)180 657 824
+31 (0)6 27 026 100
n.rietveld@thegreenery.com 


Qcumber
Kees Hendriks
keeshendriks@hetnet.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven