Zomercontracten komkommers zijn gestart, nu nog extra licht gewenst

Tholen – Ook op de zaterdag worden er kakelverse komkommers bij de teler opgehaald. Qua kilo’s loopt het nog niet over als gevolg van weinig licht, maar het begin is er, zegt Nick Rietveld, verkoper bij The Greenery.

Hij hielp dit weekend zijn broer, eigenaar van transportbedrijf R. Rietveld Transport, met het verladen van de komkommers van teler Qcumber voor PLUS. “Dat was gepland en leuk om eens te doen, zeker toen ik wist dat mijn broer er zou zijn.”


Komkommers verladen met de gebroeders Rietveld op de zaterdagochtend. Foto: LinkedIn

Het onbelichte seizoen is in komkommer rustig van start gegaan qua aanvoer, maar prijstechnisch 'best hectisch' geweest, aldus Nick. “We hebben veel donker weer gehad. Er is momenteel 20-25 procent minder licht ten opzichte van vorig jaar.”

Goed belicht seizoen
Bij Qcumber staan daarom de lampen nog volop aan. De teler was afgelopen najaar weer extra vroeg op de markt met belichte komkommers, 27 november al.

De wintermaanden zijn positief verlopen, aldus Nick. “December was goed in de belichte teelt en datzelfde geldt eigenlijk ook voor januari en februari. Qua afzet valt er niets te klagen.”

Lage aantallen
Ook nu de onbelichte teelt op gang komt, zijn de prijzen goed. “De aantallen zijn laag, maar over de prijzen kun je niets negatiefs zeggen, want die zijn gewoon mooi. En dat Spanje langzaam aan het minderen is, helpt ook.”

Voor meer informatie:
The Greenery
www.thegreenery.com 

Nick Rietveld
n.rietveld@thegreenery.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven