Sakata Seed Ibérica

Broccoliras verlengt het Spaanse seizoen

Op 12 november heeft de veredelaar Sakata Seed Ibérica de PerseusF1 voorgesteld, de jongste telg van de broccolifamilie. Het voorstelling vond plaats in de Spaanse stad Alhama de Murcia en ongeveer 200 telers en verschillende media leerden er meer over de kenmerken en nieuwigheden van dit nieuwe ras dat na meer dan negen jaar proefteelt op de markt wordt gebracht.

Deze variëteit is in bij telers door de talrijke voordelen die hij biedt. De broccoli is bedoeld voor de herfstoogst in Spanje, van 15 oktober tot 15 december, en hij gedijt ook goed op zoute gronden met weinig water. De groeicyclus is kort, tussen de 70 en 80 dagen. Als link tussen de zomer- en winterproductie, moet de PerseusF1 de teler helpen het hele jaar door een stabiele oogst te bekomen.

De goede opbrengsten van de PerseusF1 zorgen ervoor dat de variëteit geschikt is voor zowel de versmarkt als voor de verwerkende industrie. "De telers waren zeer verrast door de grootte en de stevigheid van de PerseusF1 na een groeicyclus van slechts 70-72 dagen", zegt Antonio Ibarra, hoofd van de afdeling kruisbloemigen binnen het bedrijf.

Gedurende het evenement konden de aanwezigen de nieuwe groente proeven, kregen ze een aandenken cadeau en namen ze deel aan een loterij met als prijs een reis voor twee naar Athene. De gelukkige winnaar was Bernardino Contreras.

Bij Sakata waren ze zeer tevreden met de happening in Alhama en geloven ze sterk in de noodzaak van dergelijke ontmoetingen met de telers. Ze wijzen erop dat dit de beste manier is om te netwerken.

Voor meer informatie:
Sakata Seed Iberica S.L.U.
Tel: +34 963 563 427 (Spanje)
sakata.iberica@sakata.eu
www.sakata-vegetables.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.