Sector biologische babyleaf groeit

"Dankzij de nieuwste investeringen hebben we nu 220 hectare met kassen, zodat we onze klanten ook in moeilijke periodes kunnen bevoorraden", zegt Santo Bellina van telersorganisatie O.P. La Maggiolina, pionier in de teelt van biologische babyleaf.

Santo Bellina

"Dankzij het beschikbare gebied en de historische samenwerking met zaadbedrijven, ontwikkelen we nieuwe rassen zodat onze klanten altijd kunnen genieten van nieuw salademixen."

"De belangrijkste gewassen zijn: wilde rucola, rode en groene sla, veldsla, babyspinazie en mesclum, dat wil zeggen een combinatie van batavische sla, blonde en rode lollo sla en romaine sla ontwikkeld in nauwe samenwerking met onze zaadleveranciers. Het feit dat we de sla kunnen telen in de vollegrond betekent dat we efficiënt zijn en uitstekende kwaliteit verkrijgen", zegt Bellina.

"Daarnaast hebben we ook oosterse gewassen zoals tatsoi, rode en groene mizuna en bull’s blood waarmee we nieuwe mixen kunnen creëren die vooral door consumenten worden gewaardeerd."

"Dit jaar hebben we ook erwtentoppen, wilde venkel, alternatieve slasoorten (bijvoorbeeld ijsberg) en een soort binnenlandse rucola met een delicate maar smakelijke smaak. Tenslotte zijn we ook begonnen met het telen van biologische, eetbare bloemen, met name veelkleurige viooltjes."

Maar wat zijn de markten van de OP La Maggiolina?

"Onze belangrijkste klanten zijn de binnenlandse en buitenlandse winkelketens, waarvan de meeste hun eigen huismerken hebben. De belangrijkste landen waar onze gewassen naartoe gaan, zijn Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Noorwegen, Engeland, Polen en Roemenië. We exporteren ook nar een aantal Arabische Emiraten dankzij de samenwerking met L'Insalata dell'Orto."

La Maggiolina werkt ook samen met de Horeca. Hiervoor zijn verpakkingen van 1kg beschikbaar.

"Het feit dat onze gewassen van topklasse zijn, betekent dat onze klanten altijd verse en zeer resistente groenten kunnen verkrijgen. Ze maken het beheer eenvoudiger, hoewel ze moeten worden gewassen. Natuurlijk kan het als vervelend worden gezien, maar het is een offer dat zich uitbetaalt in de frisheid en versheid ervan."

De telersorganisatie draagt zorg voor duurzaamheid, niet alleen als het gaat om de teelt, maar ook om verpakkingen, die geen plastic bevatten. Het bedrijf is klaar om trays in PLA (polymelkzuur afkomstig van maïsverwerking) te gebruiken. Dit materiaal is composteerbaar, omdat het van natuurlijke oorsprong is. Bovendien heeft de telersorganisatie de verpakkingslijnen aangepast om ook kartonnen trays voor voedselgebruik te kunnen verwerken. Het concept van green economy staat hoog in het vaandel.

Telers die deel uitmaken van de organisatie hebben de certificeringen GlobalGAP, Tesco Nurture, Grasp, QS-System, Field to fork, bio en Leaf marque.

"We maken deel uit van het Bia-consortium, zodat we onze klanten een breed scala aan biologische gewassen kunnen bieden. Alle leden delen hetzelfde milieubewustzijn en zijn gericht op het bevorderen van projecten voor ecologische en sociale duurzaamheid", concludeert Bellina.

Voor meer informatie:
O.P. La Maggiolina Soc. Agr. a r.l.
Via delle Seradine snc
24057 Martinengo (BG)
Tel.: +39 0363 909310
Fax: +39 0363 995777
Cell. +39 3668943341
Email: bellinamarzia@oplamaggiolina.it

Consorzio Bia
Sede Operativa: Traversa San Gervasio 16 
48012 Bagnacavallo (Ravenna)
Cell. +39 335 6501764 
Email: commerciale@biaarl.it

 

 

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven