W. Dimer GmbH presenteert absorptie-inleg ecoline uit nagroeiende grondstoffen op de ExpoSE 2019

"Composteerbare absorptie-inleg niet alleen geschikt voor zachtfruit en steenfruit, maar ook voor groenten"

Een absorptie-inleg dient ervoor om vloeistoffen uit bederfelijke levensmiddelen te absorberen en te binden. Dit dient niet alleen voor een aansprekende presentatie, maar in het bijzonder voor een verhoogde hygiëne en daarmee een langere houdbaarheid van het te verpakken product. Het gespecialiseerde bedrijf W. Dimer GmbH, gevestigd in het Duitse Laufenburg, zal op de expoSE van dit jaar de nieuw ontwikkelde DIMER absorptie-inleg ecoline uit nagroeiende grondstoffen presenteren.


Armin Dannenberger, directeur van het bedrijf op de ExpoSE van afgelopen jaar in Karlsruhe.

De nieuwe oplossing van de specialist bestaat uit graspapier. De complete pad wordt uit nagroeiende grondstoffen geproduceerd en komt  als zuigende inleg in bessen- en fruitverpakkingen tot inzet. "De oplossing is verkrijgbaar in verschillende zuigsterktes en individuele maten. Bovendien is hij composteerbaar volgens de EN 13432 norm en onder bepaalde voorwaarden thuis composteerbaar“, vertelt bedrijfswoordvoerder Gerlinde Dannenberger.

Veelzijdig bruikbaar
De absorptie-inleg is veelzijdig bruikbaar en wordt goed ontvangen door de groenten- en fruitbranche,  bevestigde het management reeds in een Interview mit FreshPlaza van afgelopen jaar. Ook de nieuwe Ecoline-oplossing wordt voor de verpakking van de meest uiteenlopende producten ingezet. "De inleg is voornamelijk geschikt voor zachtfruit en steenfruit, maar ook voor de bewaring en verpakking van groenten zijn ze geschikt", zegt men afsluitend.

Bezoek het bedrijf op de expoSE in Karlsruhe (20 + 21 november): hal 1; G32

Voor meer informatie:
W. Dimer GmbH
GF: Armin Dannenberger
Haseläckerweg 4
79725 Laufenburg
Tel. 07763 8020-28
Fax 07763 8418
E-mail: gerlinde.dannenberger@dimer.de 
www.dimer.de 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven