Jan Deconinck, Denys Carrots

“Hadden we ieder jaar maar zulke goede kwaliteit wortelen”

Tholen – “Het mogen ieder jaar wel zulke wortelen zijn”, lacht Jan Deconinck van Denys Carrots. “We zijn momenteel aan het rooien en zijn zeer tevreden over de kwaliteit, de maat en de lengte van de wortelen. Voor de zomerwortelen hebben we wel wat last gehad van de droogte, waardoor we meer werk hadden qua beregenen. Toch hebben we een mooie prijs voor deze wortelen kunnen krijgen. Voor de huidige wortelen hebben we niet moeten beregenen en over de kwaliteit zijn we zeer tevreden.”

De wortelen van Denys Carrots zijn voornamelijk bestemd voor de Belgische en Franse markt en in kleinere mate voor de Italiaanse markt. “De vraag naar wortelen loopt momenteel niet storm, maar dat vinden wij nu niet zo erg omdat we het vrij druk hebben met rooien. Het hele proces van teelt, wassen, verpakken, bewaren en verhandelen hebben wij zelf in handen. 80 tot 90 procent van de wortelen die wij verhandelen telen wij zelf.”

“Door de hele keten zelf in handen te hebben, hebben we een goed zicht op de kwaliteit en kan ik tijdens het rooien al zien of de wortelen geschikt zijn voor de lange bewaring. We streven ernaar om tegen het einde van het seizoen ook nog mooi product aan onze klanten te leveren. We telen al 40 jaar wortelen voor de verse markt en zien dat perceel keuze nog belangrijker wordt. Door kennis en ervaring te koppelen aan nieuwe technieken, kunnen we altijd een mooi product aan onze klanten leveren”, besluit Jan.

Voor meer informatie:
Jan Deconinck
Denys Carrots
Grote Roeselarestraat 12
8760 MEULEBEKE
+32 477 40 44 27
jan@denyscarrots.be 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven