Software-ontwikkelaar activeIT

"Processen rondom fruit rijpen optimaliseren"

Computergestuurde rijpkamers hebben al lang hun weg gevonden naar de fruitrijperijen, terwijl de daarbij horende bestel-, transport- en rijpingsplanning of het kwaliteitsmanagement van het fruit vaak nog met de hand geschiedt.

In samenwerking met talrijke deskundigen uit de fruitimport en rijpsector kon activeIT een software ontwikkelen die het proces van rijpend fruit in kaart brengt en daarmee de bestel-, transport- en rijpplanning in een overzichtelijk programma bij elkaar brengt.

"We leren continu nieuwe dingen", aldus Marko Klein, directeur van  activeIT. "Door de implementatie bij S.H. Pratts in Groot-Brittannië en de nauwe samenwerking met onze klanten hebben we veel nieuwe kennis kunnen verzamelen en in ons systeem kunnen integreren. Onze veeleisende opdrachtgevers zijn gelijktijdig indicatoren en motivatoren om ons systeem voortdurend met nieuwe functies uit te breiden en deze dan aan toekomstige afnemers aan te kunnen bieden."

Eerste project in de VS staat voor de deur
De internationalisering is in volle gang. "Terwijl we momenteel nog met grote projecten in Europa bezig zijn, zullen we in 2020 het eerste project in de VS starten. Dat laat zien dat de behoefte aan zulke oplossingen stijgt. Niet in de laatste plaats omdat de vraag naar bananen, avocado's, mango's en ander tropisch fruit groter wordt en de aanbieders met hun actuele oplossingen de grenzen van hun capaciteit bereiken."

Centrale administratie en sturing van machines en installaties
Ook in de productiesector vestigt activeIT zich met de productie-efficiëntie en -controle software PECS. Dit systeem maakt de klanten een centrale administratie en sturing van machines en installaties mogelijk. Fouten bij onder meer het opstellen van etiketten worden vermeden door de geautomatiseerde overdracht van producttechnische gegevens uit het voorhanden zijnde ERP-systeem.  Bij een infoterminal kunnen hygiënedocumenten of arbeidsaanwijzingen direct voor aanvang van het werk digitaal ondertekend worden.

Bij het programma werd de hoofdfocus op de verwerkingsperformance gelegd, waardoor op ieder moment productiegegevens en omvangrijke live-analyses in de live-app ter beschikking gesteld worden. De app voor smartphones maakt de dagelijkse gang van zaken makkelijker.

Fruit Attraction
Het volgende station voor activeIT is de Fruit Attraction 2019 in Madrid, waar de nieuwe contactpersoon Gabriel Marek (marketing & sales) voor alle geïnteresseerden ter beschikking zal staan voor intensieve gesprekken over het onderwerp digitalisering in fruitrijpings- en productieprocessen.

Voor meer informatie:
Gabriel Marek
activeIT Software & Consulting GmbH
Marketing & Sales Manager
Mobiel: +43 660 51 11 792
g.marek@active-it.at 
www.active-it.at 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven