Roel De Winter, ORCA

“Grondwitloofseizoen losgebarsten, prijzen flink gestegen”

Tholen – “Sinds het begin van deze maand is het grondwitloofseizoen losgebarsten. Er is veel product beschikbaar, maar omdat verschillende supermarkten tegelijk zijn gestart met het product is de prijs flink omhooggegaan”, vertelt Roel De Winter van ORCA. “De prijzen voor hydrowitloof zijn daarentegen aan de lage kant. Prijzen van rond de € 1,00  zijn niet slecht, maar ik vermoed dat de telers wel wat meer willen voor de tijd van het jaar.”

“Ondanks de vrij droge zomer zijn de wortelen goed de zomer uitgekomen, waardoor we het hele seizoen een kwalitatief goed product kunnen verwachten”, aldus Roel. “Vorig jaar was het tot december kwam de productie van grondwitloof wat langzaam op gang, waardoor de prijzen erg hoog waren. Vanaf midden december nam het volume toe en daalden de prijzen. Al men al kunnen we zeggen dat we vorig jaar een redelijk seizoen hebben gedraaid.”

Omdat grondwitloof een typisch Belgisch product is, is er relatief weinig concurrentie in de internationale markt. Echter op de Witlof Biënnale die in 2018 in Etten-Leur werd gehouden sprak men over een krimpende sector. Daarom wil men meer inzetten op de veelzijdigheid van de groente. “Witloof wordt vooral gezien als een echte wintergroente, maar niet alleen in de winter is witloof lekker om te eten. Ook in de zomer kun je witloof gebruiken, zoals in een zomerse salade”, besluit Roel.

Voor meer informatie:
Roel De Winter
ORCA
Drevendaal 38
2860 Sint-Katelijne-Waver
+32(0)495 37 63 27
info@orca-nv.be     
www.orca-nv.be    


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven