Poolse handel spreekt van 'bevredigende prijzen' voor alle betrokken partijen

"Goede vraag naar Poolse paprika's dit seizoen"

Poolse handelaren hebben een prima paprikaseizoen achter de rug. De vraag was goed en ondanks de grote concurrentie waren de prijzen voor alle partijen bevredigend. Nu het seizoen er vrijwel op zit, bereidt één exportbedrijf zich alweer voor op het volgende seizoen omdat het een aantal wintergroenten exporteert. 

Voor Green Best is het Poolse paprikaseizoen bijna voorbij. "Het was een goed seizoen," begint Kornelia Lewikowska, salesmanager van het bedrijf. "We naderen langzaam het einde van het paprikaseizoen en ik denk dat we terug kunnen kijken op een prima seizoen. Er was veel concurrentie dit jaar en dat zette de prijzen wel iets onder druk. Gelukkig niet al te veel en uiteindelijk waren de prijzen bevredigend voor alle betrokken partijen: telers, handelaren en klanten."

Lagere prijzen betekenen vaak dat de vraag toeneemt en dat gold zeker voor Green Best, legt Lewikowska uit. "De vraag naar groene paprika's was zoals altijd erg sterk. We exporteerden dit seizoen ruim 1.900 ton aan onze vaste klanten in met name Frankrijk en Duitsland maar ook België, Nederland en Denemarken zijn goede markten voor ons."

"Nu het paprikaseizoen bijna over is, beginnen we alweer aan de voorbereidingen voor het winterseizoen. Dit seizoen draait het bij Green Best vooral om koolssoorten en wortelgroenten," vertelt Lewikowska. "Het is nu nog gissen welke van deze groenten het het best zal doen omdat ieder seizoen weer anders is. Het ene jaar is het rode kool en het andere jaar pastinaak. Wij bereiden ons daarom op elk mogelijk scenario voor." 

Van andere Poolse AGF-categorieën waren de hoeveelheden dit seizoen beperkt maar dit is niet het geval voor wintergroenten, die volgens Lewikowska in overvloed beschikbaar zullen zijn. "Ik denk dat in Polen witte kool veruit de populairste groente is. De beschikbaarheid ziet er dit jaar prima uit. Telers hebben tot nu geen problemen wat betreft de aanvoer ondervonden met uitzondering van bloemkool. We hadden dit jaar op een grotere oogst gerekend en hebben alle bloemkool die we hadden afgezet. Misschien neemt de aanvoer in oktober weer toe."

“We hopen het hoge niveau van onze export het komende seizoen vast te houden door ervoor te zorgen dat onze Poolse groenten zoals altijd bij iedereen in de smaak vallen," aldus Lewikowska.

Voor meer informatie:
Kornelia Lewikowska
Green Best
Mob: +48 737 602 848
Email: kornelia.lewikowska@greenbest.pl 
www.greenbest.pl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.