Erik-Jan Thur, Marni Fruit:

"Afzet van perziken en nectarines hobbelt door; paraguayo's en platerina's gaan iets vlotter"

Tholen - Spaans steenfruit is momenteel redelijk ruim beschikbaar op de markt. "Je ziet dat leveranciers hun aanbod goed proberen te spreiden om de beste prijzen te realiseren, maar door het redelijk grote aanbod zitten we toch wel tegen bodemprijzen aan", constateert Erik-Jan Thur van Marni Fruit.

"De afzet van perziken en nectarines hobbelt zachtjes door, omdat iedereen voldoende beschikbaar heeft. Prijzen liggen rond de 4 euro (4 kg gelegd) voor de mooiste maten en rond de 2,75-3 euro voor de kleinere maten. De prijs verpakte (10 x 1 kg) perziken ligt tussen de 7,50 en 8,50 euro en voor nectarines tussen de 8 en 9 euro. Voor het mooie zou de prijs eigenlijk iets hoger moeten liggen, maar een meerprijsje maken is bijna niet mogelijk", constateert Erik-Jan.

De paraguayo's en platerina's lopen volgens de importeur wel wat vlotter weg, al resulteert dat niet direct in hoge prijzen. "Verder hebben we momenteel Stanley-pruimen beschikbaar, straks weer gevolgd door de paarse President-pruimen", vertelt Erik-Jan, die tot en met het einde van september een redelijk aanbod steenfruit vanuit Spanje verwacht.

Voor meer informatie:
Erik-Jan Thur
Marni Fruit 
Gebroken Meeldijk 52 
2991 VD Barendrecht 
Tel: +31 (0)180 697 996 
Fax: +31 (0)180 697  990
ej@marnifruit.nl  
www.marnifruit.nl 

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven