Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Barbecueproduct nog steeds een niche, maar steeds populairder in de verwerking

"Teelt en consumptie van Duitse suikermaïs zal zich geleidelijk verder ontwikkelen"

Jonge consumenten en gezinnen houden van suikermaïs, overwegend in verwerkte vorm. Dit leidt ertoe dat de markt voor suikermaïs groeit. Dat betreft zowel de binnenlandse teelt alsook de importen, luidt de  tussentijdse conclusie van het 'Deutsche Maiskomitee e. V.' (DMK). Telers erkennen de opwaartse trend inzake suikermaïs.

Inmiddels bedraagt het Duitse areaal van suikermaïs circa 2.000 hectare en jaarlijks wordt er een lichte areaaltoename geregistreerd. Tot de belangrijkste teeltgebieden horen Baden-Württemberg, Bayern, Rheinland-Pfalz en Nordrhein-Westfalen. "Dit jaar gaan we van een gemiddelde oogst uit“, zegt een teler en leverancier van de verwerkende industrie uit Bayern. "De eerste suikermaïs hebben we circa drie weken geleden geoogst en we zullen naar verwachting tot in oktober suikermaïs kunnen oogsten.“

Stapsgewijs verder ontwikkelen
Of het nu verse suikermaïs of verwerkte producten betreft, de herkomst van het product wordt een steeds belangrijker verkoopargument, wordt er verder gezegd. Dit is positief voor de teelt van Duitse suikermaïs, ooit een exotische groentensoort. "Men wordt ook op het gebied van verwerking tendentieel gevoeliger voor de herkomst van de suikermaïs. Ook bio-producten raken steeds meer op de voorgrond: wij zelf telen op circa vijftien procent van het totale areaal bio-suikermaïs. Over het algemeen ben ik van mening dat de teelt evenals de consumptie geleidelijk zullen stijgen.“

Publicatiedatum: