Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste groene spruiten van het seizoen bij Van Nature

Vanaf deze week start Eelco van Putten uit Dirksland met het oogsten van de groene spruiten. Hiermee is de start van het groene spruitenseizoen gelijk aan 2018. ‘Zo vroeg in het seizoen is de oogst natuurlijk nog beperkt, maar de vooruitzichten zijn uitstekend en groene spruiten zijn in trek’, vertelt Eelco. "Zeker in landen als de VS en Engeland. Daar worden de spruiten bijvoorbeeld ook rauw gegeten, bijvoorbeeld in een salade met cranberries en quinoa. Dat is weer eens wat anders dan een salade met komkommer, tomaatjes en avocado."

Van Nature beschikt in het seizoen 2019/2020 over ruim 270 ha spruiten, waaronder 6 ha Kalettes, 3 ha Sweet Purple sprouts en 3 ha paarse spruiten. De verwachting is dat de Kalettes (voorheen Flower Sprouts genoemd) vanaf eind oktober geoogst kunnen worden. De Sweet Purple Sprout is een nieuwe spruit met een mooie dieppaarse kleur en heeft net als de Kalettes een zoete nootachtige smaak. Een verschil met de gewone paarse spruiten is dat tijdens het koken de mooie paarse kleur van de Sweet Purple Sprout blijft behouden. De verwachting is dat de Sweet Purple Sprouts vanaf eind november geoogst kunnen worden.

Voor meer informatie:
Wout van Es
Van Nature
Ebweg 12b
2991 LT Barendrecht
Tel: 0180-696803 
Wout@nature.nl

Publicatiedatum: