Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

NFO studiereis bezoekt Hermens Fruitsystems

“Voor bepaalde appelvariëteiten is het telen onder hagelnetten verplicht"

Tholen – Tijdens de NFO Studiereis nam reisleiding Pieter Aalbers het gezelschap mee naar het bedrijf waar hij sinds 1 februari werkzaam is als verkoopadviseur. Samen met zoon van de eigenaar, Jack Hermens, leidde Pieter de groep rond op het bedrijf.

“We liggen hier een stukje hoger dan het omringende gebied wat erg gunstig is als we kijken naar vorst. Water is daarentegen wel weer een uitdaging, omdat water is dit gebied erg schaars is”, vertelt Pieter Aalbers tijdens de rondleiding. Van oudsher is Hermens Fruitsystems een teeltbedrijf waarvan momenteel de derde generatie aan het roer staat. Naast fruitteelt is Hermens importeur van Italiaanse hagelwerende systemen en andere teeltondersteuning. Het fruitteeltbedrijf bestaat uit 18 hectare appelen en peren: 6 hectare Conference, 5 hectare Elstar, 1 hectare Junami en binnenkort wordt er 3 hectare Magic Star aangeplant. Het is de bedoeling dat in de toekomst het areaal Magic Star zal worden uitgebreid, wat eventueel ten koste zal gaan van de Junami en Conference.


Pieter Aalbers vertelt de bezoekers meer over de hagelnetten

Hagelnetten verplicht
De hagelwerende systemen zijn van het merk Valente en worden uit Italië geïmporteerd. “Hoewel er aan het aanschaffen van hagelnetten een flink kostenplaatje hangt, is het in sommige gevallen niet meer te voorkomen. Het weer wordt steeds extremer, waardoor de kans op hagel steeds groter wordt. Er zijn wel gebieden die steeds de dans ontspringen, maar er zijn bepaalde streken die elk jaar opnieuw worden getroffen.  Daarnaast is het telen onder hagelnetten voor sommige variëteiten zelfs verplicht, zoals voor Magic Star. Hagelnetten voorkomen niet enkel hagelschade op de veel verschillende fruitsoorten die onder hagelnetten geteeld kunnen worden, maar voorkomen ook zonnebrand aan het fruit”, vertelt Jack Hermens.

Naast hagelnetten in de kleuren zwart, grijs en wit met clip- of ritssystemen, levert Hermens ook de betonpalen in diverse diktes en hoogtes, grondankers, jukken, staalkabels en -draad en folies en toebehoren. “Voor het hele plaatje kunnen telers hier de benodigdheden halen. Omdat wij zelf ook fruitteler zijn begrijpen wij ook de situatie van de teler en kunnen wij een oplossing op maat bieden die voor de teler het best werkt”, aldus Pieter.


De watervoorziening 


Betonpalen in diverse diktes en kleuren

Voor meer informatie:
Hermens Fruitsystems
Grootgenhouterstraat 81
6191 NR Beek
046 42 80364
info@hermensfruitsystems.nl
www.hermensfruitsystems.nl 

Klik hier voor het artikel over het bezoek aan Fruithandel Wouters.

Klik hier voor het artikel over het bezoek aan Schmitz-Hübsch.

Klik hier voor het artikel over het bezoek aan Manner Obsthof.

Klik hier voor het artikel over het bezoek aan Schneiders Obsthof.

Klik hier voor het artikel over het bezoek aan Proeftuin Klein-Altendorf. 

Klik hier voor het artikel over het bezoek aan Krings.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven