NFO studiereis bezoekt Schneiders Obsthof

“Veel Duitse appelen door hagel getroffen, ook Polen heeft beduidend minder”Tholen - Met 80 hectare aardbeien, 8 hectare frambozen, 2 hectare kruisbessen en 33 hectare appelen is Schneiders Obsthof een grote speler in de markt. Het grootste deel van het geteelde fruit wordt door Frutania afgezet. Frutania is één van de grootste zachtfruit spelers van Europa en de goede connectie tussen de twee bedrijven is te danken aan de familiale band. Het andere deel van de oogst wordt afgezet door middel van boerderijverkoop. “In het hoogseizoen hebben we wel 40 kraampjes in een gebied van 50 kilometer staan”, vertelt Johannes Quast van Schneiders Obsthof.

Hagelschade
De boomgaard, die Johannes aan de NFO leden laat zie,n bestaat uit 16 hectare Gala Schnico, 14 hectare Elstar Red Flame en 3 hectare jonge Magic Star bomen. “De boomgaard ligt op een plateau dat hoger ligt dan het omringende gebied. Door de hoge liggen hebben we weinig last van vorst, echter de afgelopen drie jaar hebben we veel last gehad van hagel. Ook dit jaar heeft het gehageld. Hierdoor is 80% van de Gala’s en 60% van de Elstars verhageld. We zijn gelukkig wel goed verzekerd, maar na drie jaar is de verzekering niet meer zo blij met ons”, vervolgt Johannes. “In de komende jaren zijn we van plan ongeveer 60 hectare appelen bij te planten. Hoewel er veel verhalen zijn over teveel appelen op de markt. Merken wij dat er nog steeds vraag is naar appelen en dat er nog steeds ruimte is om uit te breiden.” Om hagelschade te voorkomen, heeft het bedrijf hagelnetten aangeschaft. Toen het hele frame van het hagelwerende systeem geplaatst was en men de netten wilde installeren, kwamen er bezwaren van de monumentenbescherming. Inmiddels heeft het bedrijf alsnog toestemming gekregen om de netten te plaatsen. Deze herfst zullen de netten worden geplaatst. Echter enkel de kleuren wit en grijs zijn toegestaan.  


Een kijkje nemen bij de nieuwe aanplant Magic Star


Voor meer informatie:
Schneiders Obsthof
Kürrighovener Straße 41 
D-53343 Wachtberg-Kürrighoven 
+49 (0) 228-85 44 77-0 
info@schneiders-obsthof.de
www.schneiders-obsthof.de 

Klik hier voor het artikel over het bezoek aan Fruithandel Wouters.

Klik hier voor het artikel over het bezoek aan Schmitz-Hübsch.

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.