NFO studiereis bezoekt firma Krings

“Met Morgana kunnen we op niveau van Pink Lady komen”

Tholen – “Wanneer er nieuwe appelrassen op de markt komen, wordt er in de eerste plaats gekeken naar de teler en dan pas naar de consument. Hoewel de teler ook een belangrijke schakel in de keten is, is het de consument die het product moet kopen. Daarom moet er meer gekeken worden naar wat de consument wil”, vindt Wilfried Krings van Duitse handels- en teeltbedrijf Krings. Samen met de Veiling Zuid-Limburg, Melinda en BFV vormt Krings de Morgana Apple Group (MAP). “Als Morgana als alternatief voor Jonagold wordt gezien, dan is er voor de appel ruimte genoeg in de markt. We zijn er zelfs van overtuigd dat we met Morgana op hetzelfde niveau als Pink Lady kunnen komen.”

“75% van de Morgana-appelen is klasse 1. We hebben er bewust voor gekozen om geen tweede soort met mindere kwaliteit of kleuring te voeren. Samen met de MAP hebben we een compleet plasticloze verpakking ontwikkeld om in te spelen op de duurzaamheidstrend”, zegt Wilfried. De grootste afzetkanalen van Krings zijn de grote Duitse supermarkten waaronder Aldi en Edeka. “In de jaren 60 zijn we gestart met 20 à 30 hectare appelteelt en vandaag de dag hebben we zo’n 120 hectare. Naast telen, sorteren en verpakken regelen we ook het transport zelf. We hebben ongeveer 120 medewerkers en we werken op twee verschillende locaties.”


Wilfried Krings vertelt over de plasticloze Morgana-verpakking

Elstar
“Onze klanten hebben het liefst appelen van eigen bodem, dus importeren we erg weinig. We hebben in het verleden wel wat uit België en Nederland gedaan, maar daar zijn we voor appelen mee gestopt. Voor peren is daar geen ontkomen aan, omdat in Duitsland erg weinig peren worden geteeld. Conference halen we daarom uit Nederland en België. De standaard Elstar heeft bij veel Duitse consumenten de voorkeur, maar ook de mutant PCP wordt veel in Duitsland geplant”, vertelt variëteitencoördinator Herbert Knuppen van Krings, nadat het NFO gezelschap aangekomen is bij de boomgaard. Krings heeft de eigen Elstar mutant genaamd Elstar Krings, die qua uiterlijk erg op de standaard Elstar lijkt.

Voor meer informatie:
Krings
Siemensstraße 1
53359 Rheinbach
 +49 (0) 2226 / 92 65 0
www.w-krings.de 

Klik hier voor het artikel over het bezoek aan Fruithandel Wouters.

Klik hier voor het artikel over het bezoek aan Schmitz-Hübsch.

Klik hier voor het artikel over het bezoek aan Manner Obsthof.

Klik hier voor het artikel over het bezoek aan Schneiders Obsthof.

Klik hier voor het artikel over het bezoek aan Proeftuin Klein-Altendorf. 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven