NFO studiereis bezoekt Proeftuin Klein Altendorf

“35% van de nieuwe appelaanplant in Duitsland is nog altijd Elstar”

Tholen – Tijdens de NFO studiereis bezochten Zeeuwse en Brabantse fruittelers Proeftuin Klein Altendorf. Gerhard Baab leidde het gezelschap rond en startte bij de Morgana in aanplant. “Morgana is de merknaam van het ras Kizuri dat door Better3Fruit uit België is ontwikkeld. In Duitsland staan momenteel 120.000 bomen, waarvan 55.000 bij de firma Krings. Morgana heeft een vergelijkbare productie als Jonagold en heeft geen beurtjaren”, vertelde Gerhard Baab.

“In het derde groei-jaar van de Morgana hebben we 50 ton appelen geplukt. Echter de kleuring is een uitdaging. De appel moet 50% kleur hebben en daarom moet er tot drie keer worden geplukt in een periode van twee tot drie weken. Ook de snoeimethode kan bijdragen aan de kleuring van de appel. Voor een optimale kleuring zijn smalle bomen die veel licht doorlaten ideaal”, aldus Gerhard. De houdbaarheid van de Morgana is zeer goed. De appel is wel 8 tot 9 maanden goed te bewaren.

Elstar is in Duitsland nog altijd een zeer populaire variëteit. 35% van de nieuwe aanplant is Elstar. “Momenteel doen we verschillende testen met een nieuwe Elstar mutant voor de firma Krings en de Elrosa.” Vervolgens nam Baab de bezoekers mee naar de bomen die worden getest op verschillende onderstammen.

Voor meer informatie:
Proeftuin Klein Altendorf
Campus Klein Altendorf 2
53359 Rheinbach

Klik hier voor het artikel over het bezoek aan Fruithandel Wouters.

Klik hier voor het artikel over het bezoek aan Schmitz-Hübsch.

Klik hier voor het artikel over het bezoek aan Manner Obsthof.

Klik hier voor het artikel voer het bezoek aan Schneiders Obsthof.

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven