"AGF-verwerkers steeds kritischer over machines"

Overal ter wereld zijn mensen steeds meer bezig met gezonde voeding. Groenten en fruit nemen daarom een steeds belangrijker plaats in het dagelijks leven in. In China is deze trend niet alleen zichtbaar in de hogere consumptie van verse groenten en fruit maar ook in die van bewerkte AGF, zoals fruitsappen en jam. 

Volgens Monica Ou, international salesmanager van Shanghai Chenfei Machinery Technology, neemt de consumptie van fruitdranken jaarlijks toe. "Mensen zijn zich in toenemende mate bewust van de waarde van bewerkte groenten- en fruitproducten. Als bedrijf dat is gespecialiseerd in machines voor de voedselverwerkende sector, merken we dat de vraag naar dit type producten groeit. Met name in China blijft de vraag naar bewerkte sappen toenemen. In ontwikkelde landen hebben bewerkte fruitdranken een aandeel van bijna 50% op de drankenmarkt maar in China is dit slechts 20% tot 30%. We zijn daarom van mening dat de Chinese markt nog steeds een enorm potentieel te bieden heeft dat zich de komende jaren verder zal ontwikkelen."De stand van het bedrijf op de vakbeurs

Lulu en Monica Ou tijdens de Asia Fresh Expo van dit jaar

Shanghai Chenfei Machinery Technology is een internationaal bedrijf dat mechanische apparatuur levert aan een breed scala aan klanten over de hele wereld. Naast machines voor het produceren van fruitdranken levert het bedrijf ook machines voor het vervaardigen van jams, fruitconserven, gedroogd fruit en sauzen. "We hebben veel klanten in Afrika, waar zowel onze ketchup- als mangolijn erg populair zijn. Wanneer we ons op een nieuwe markt begeven, dan zorgen we ervoor dat we deze markt en haar behoeften door en door begrijpen om een goede technische ondersteuning en oplossingen te kunnen bieden. Zo hoorde ik dat er in bepaalde landen in Afrika een verbod op de import van tomatensauzen geldt, waardoor deze landen deze producten noodgedwongen zelf moeten produceren. Dit biedt ons dan weer zakelijke kansen. Toen we ons op overzeese markten begaven, hebben we ons gepositioneerd in Afrika en het Midden-Oosten aangezien er in deze regio's veel vraag naar onze machines is. Bovendien zijn er veel teeltbedrijven in deze landen wat een stabiele vraag garandeert." Om haar machines onder de aandacht van nog meer bedrijven te brengen en potentiële klanten te ontmoeten, heeft het bedrijf deelgenomen aan diverse voedsel- en drankenvakbeurzen over de hele wereld. Daarnaast zien ze veel potentie in het 'Belt and Road'-initiatief en daarom richt het zich op landen die aan dit initiatief deelnemen. "We hopen op basis van dit initiatief onze activiteiten in de toekomst ook naar andere regio's uit te breiden, zoals landen in Europa, om ook hier onze hoogwaardige machines en apparatuur te kunnen leveren."

De markt voor machines voor de voedselverwerkende industrie is zeer competitief. In China zijn er veel bedrijven die machines en apparatuur vervaardigen maar er zijn er maar weinig die net als wij over grote faciliteiten beschikken. We blijven onze faciliteiten ook uitbreiden. We beschikken inmiddels over een fabriek van 121 hectare in Huangshi, Hubei. Naast overzeese markten zijn we ook populair in eigen land, met name in Xinjiang, Guizhou, Yunnan, Sichuan en andere belangrijke teeltgebieden. Veel bedrijven hebben onze productielijnen aangeschaft voor de verwerking van hun producten. Zo is In Cili, in Guizhou, 60% van de machines en apparatuur, die lokaal gebruikt wordt, door ons geleverd." 

 

Shanghai Chenfei Machinery Technology werkt samen met meerdere technische universiteiten in China om de prestaties van haar mechanische apparatuur te verbeteren. Daarnaast hebben ze Duitse en Italiaanse technologieën geïmplementeerd om hun machines nog verder te ontwikkelen.

"Kwaliteit en veiligheid zijn voor ons van groot belang. We streven er altijd naar om onze klanten de best mogelijke machines en aftersales-dienstverlening te bieden om te garanderen dat de machines goed onderhouden worden. We verzorgen ook begeleiding en training voor het personeel zodat de machines maximaal benut worden. We richten ons momenteel op het ontwikkelen van de markten in landen die deelnemen aan het 'Belt and Road'-initiatief en hopen hier goede resultaten te bereiken.

Met onze geavanceerde apparatuur kunnen we deze landen helpen hun AGF-verwerkingsprocessen te verbeteren, de lokale bevolking van veiliger en gezondere producten te voorzien en de ontwikkeling van de lokale agrarische industrialisering naar een hoger niveau te brengen."


Contact:Monica Ou - International Sales
Shanghai Chenfei Machinery Technology
No. 299, East Songnan Road, Qiandeng Town, Kunshan City, Jiangsu Province, China. 
Tel:+86 19951264276 
Email:monica@0086c.com 
Wechat:+86 13297669726
Whatsapp:+86 17771066280
Skype:monica-0104
Website:www.fruitjuiceproductionline.com  

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven