Bart Bruyninckx, Bruyninckx

“Witloof steeds populairder in zomerse slaatjes”

Tholen – “Door het warme weer is het rustig op de witloofmarkt. Tijdens de zomermaanden zien we jaarlijks de vraag afnemen. Hoewel een deel van de consumenten witloof echt als een wintergroente zien, zijn er steeds meer mensen die witloof ook in de zomer consumeren bijvoorbeeld in een fris, zomers slaatje”, vertelt Bart Bruyninckx van het gelijknamige witloofbedrijf.


Witloof van de barbecue met spek

De teler en handelaar heeft als gevolg van de droogte van vorig jaar flink wat problemen gehad met de eerste witloofvariëteiten, maar dat is inmiddels achter de rug. “Op het moment is de kwaliteit van de witloof erg goed, echter de vraag laat het afweten. Ook voor Friseline is het vrij rustig. Er is wel degelijk vraag naar het product, maar in België is nog weinig groei te zien. In Frankrijk schijnt Friseline het daarentegen wel erg goed te doen”, aldus Bart.

“Na de vakantieperiode op 1 september begint bij ons het seizoen weer volop, maar de piekperiode is nog altijd in de maanden november en december. Echter in september begint de consument weer zin te krijgen in witloof en trekt de vraag flink aan”, besluit Bruyninckx.

Voor meer informatie:
Bart Bruyninckx
Bruyninckx
Schuttersveldstraat 7
3272 Messelbroek
+32(0)475 842 759
bruyninckx@miniwitloof.be 
www.miniwitloof.be 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven