Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jongeren maken kennis met paddenstoelensector tijdens Champignondagen

Om studenten - letterlijk en figuurlijk - te laten proeven van de paddenstoelensector organiseerde Mushroom Valley op vrijdag 24 mei, in samenwerking met de beursorganisatie van de Champignondagen, een speciaal studentenprogramma onder de noemer ‘Lanceer je carrière’. De sector staat namelijk te springen om jonge mensen én heeft de jeugd volop kansen te bieden! Een veertigtal studenten stapte vrijdag 24 mei in de wereld van de paddenstoelen en maakte kennis met een duurzame, innovatieve en gezonde sector.

De studentendag was de aftrap van de campagne ‘Word jij ook zo high van paddenstoelen’ die Mushroom Valley start om jongeren te enthousiasmeren voor een carrière in de paddenstoelensector. Een veertigtal studenten uit de provincies Noord-Brabant, Limburg en Gelderland en zelfs uit Duitsland, maakte vrijdag 24 mei op interactieve wijze kennis met deze kansrijke sector. Tijdens het interactieve programma was er alle ruimte om in contact te komen met de bedrijven, de standhouders op de beurs, uit de sector. En natuurlijk om paddenstoelen te proeven, in de meest diverse toepassingen. De studenten werden letterlijk high van paddenstoelen én van de vele carrièremogelijkheden die er zijn: nationaal, internationaal, van logistiek tot techniek en marketing.

Sector met toekomst
Het programma werd geopend met een welkomstpresentatie door Piet Lempens namens de organisatie van de Champignondagen en een introductie over de paddenstoelensector door Jan Janssen van Mushroom Valley. De studenten werden hierbij meteen verwend met een heerlijk zwamworstenbroodje dat op initiatief van kwekerij Van Lieshout is ontwikkeld. Daarna gingen de studenten met een viertal opdrachten de beursvloer op. Een interactief programma dat in de smaak viel bij de studenten! Bonnie was er na afloop van overtuigd dat er echt toekomst zit in de paddenstoelensector: “Ik vind het erg interessant dat het een duurzame en circulaire sector is. Paddenstoelen zouden meer aandacht moeten krijgen op school!”. Kim vond het erg fijn dat ze met een doel de beursvloer opgingen. Andere studenten gingen enthousiast in gesprek met de bedrijven voor stages en afstudeeropdrachten of om de steeds verder gaande automatisering van de machines met eigen ogen te zien.

Pulled champ
Rond twaalven verzorgde de organisatie van de Champignondagen een paddenstoelenlunch. Hierbij stond onder andere “Pulled Champ” op het menu, een variant op de “Pulled Pork”, maar dan gemaakt van alleen maar paddenstoelen. Dit innovatieve gerecht dat erg in de smaak viel, werd speciaal voor deze dag ontwikkeld door MiFood en Mushroom Valley. Vier young professionals uit de sector wezen de studenten vervolgens nog op de vele kansen, innovaties, en gezelligheid die de paddenstoelensector te bieden heeft. Op passende wijze werd het programma afgesloten met een paddenstoelenbiertje. 

Vacaturebank
De paddenstoel is een gezonde, duurzame en betaalbare delicatesse. De paddenstoelensector kenmerkt zich door haar duurzame karakter en draagt bij aan een circulaire economie. Over de hele wereld maakt de paddenstoelensector een enorme groei door. De Nederlandse paddenstoelensector loopt wereldwijd voorop wat betreft paddenstoelenkennis, -grondstoffen, en -technologie. Om deze positie te behouden en door te blijven ontwikkelen naar de toekomst staat de sector te springen om jong en goed personeel. “Stoffig” is de sector al lang niet meer, maar communiceren over de mogelijkheden gebeurt nog te weinig. Mushroom Valley brengt daar nu verandering met de start van de campagne ‘Word jij ook zo high van paddenstoelen’, waarbij ook een vacaturebank is ontwikkeld voor studenten. Deze is te vinden via www.lanceerjecarriere.nl.

Publicatiedatum: