Pierre Sweep:

"Hoge prijzen en weinig voorraad op knolselderijmarkt"

Tholen - Net als veel andere vollegrondsgroenten is de knolselderij dit jaar goed aan de prijs. "Bij de teler wordt er tussen de 70 en 80 cent betaald", vertelt Pierre Sweep van A&P Sweep uit Zevenbergen. De hoge prijzen belemmeren de afzet volgens de handelaar vooralsnog niet. "Er zit nog geen enkele rem op. Dat is ook het mooie van ons land. Als er tekorten ontstaan, weet men altijd de weg naar Nederland te vinden."

"Er zijn wel wat bestemmingen van verder weg, die minder volumes afnemen door de hoge prijzen, maar we zien het aantal klanten juist toenemen. En de vraag is werkelijk heel breed: van Duitsland, Servië, Kroatië, Polen, Roemenië, Hongarije, tot Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk", aldus de vollegrondsgroentenhandelaar.

"De hoge prijzen zijn natuurlijk fantastisch voor de telers, al vind ik het jammer dat de knolselderijmarkt altijd met enorme ups en downs gepaard moet gaan. Je kunt er namelijk de klok op gelijkzetten dat deze marktsituatie weer tot een extreme reactie zal gaan leiden", zegt Pierre, die verwacht dat de nieuwe oogst niet al te vroeg zal opstarten.

De voorraden slinken inmiddels naar een laag niveau. "Samen met onze telers hebben we een mooie kwaliteit opgebouwd en daardoor hebben we geen enkel kwaliteitsprobleem. Sterker nog, vanwege verplichtingen sturen we knollen naar de industrie die daar eigenlijk te goed voor zijn, maar dat is 'all in the game'.

Voor meer informatie:
A&P Sweep
De Langeweg 9a
4762 RA Zevenbergen
Tel: 0168-327750
Mob: 06-53155323
pierre@sweep.nl 
www.sweep.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven