Walter Gubbels:

"We kunnen dadelijk terugkijken op een redelijk aspergeseizoen"

Tholen - Het Hollandse aspergeseizoen gaat alweer zijn laatste periode in. "We kunnen dadelijk terugkijken op een redelijk seizoen", constateert teler Walter Gubbels uit Helvoirt van Gubbels Asperges die in Helvoirt witte, groene en paarse asperges teelt. Naast de verkoop in de huiswinkel vindt de afzet via The Greenery plaats.

"We hebben dit seizoen verschillende keren een warme periode, gevolgd door koude periodes gezien. Wel begint het nu op verschillende percelen aardig droog te worden. Rond Pasen was er even ophef over lage prijzen, maar op het moment dat die ophef in het nieuws kwam, waren de slechte prijzen in feite al voorbij", blikt Walter terug.

Vorige week lagen de klokprijzen van de dubbel-A asperges rond de 4,70/4,80 euro. Vandaag daalde het prijsniveau even naar de 4 euro, maar de teler verwacht dat de prijzen met Pinksteren en Vaderdag in het vooruitzicht zeker nog zullen oplopen. "Er zal ook geen piek in de aanvoer meer komen."

Ook de 'kleurtjes' doen het dit seizoen goed. "De groene asperges hadden het aan het begin van het seizoen lastig door concurrentie uit Italië, maar doen het de laatste weken supergoed. Supermarkten gaan steeds meer vragen naar Hollandse, groene asperges", aldus Walter. "Ook de vraag naar paarse asperges neemt toe, maar dit blijft echt een niche-markt. Momenteel is er een goede vraag en wil men er ook redelijk geld voor geven, maar er mag geen kistje teveel van komen."

Positief is volgens de teler dat er een aantal nieuwe, veelbelovende witte rassen hun intrede doen op de markt. Over nieuwe, groene rassen is hij daarentegen minder te spreken. "Helaas hebben enkele nieuwe groene rassen de plank volledig misgeslagen."

Voor meer informatie:
Gubbels Asperges
Nieuwkuijkseweg 7
5268 LH Helvoirt
Tel.: 06-51 89 08 89  
gubbels-asperges@hetnet.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven