VK: wortelseizoen positief afgesloten

Het nieuwe wortelseizoen staat op het punt om te beginnen en het ziet er veelbelovend uit. Alan Hunt van FreshGro zei dat het einde van de voorraad van vorig jaar in zicht is, dus de timing is goed.

"De voorraden van vorig jaar zijn langer meegegaan dan we hadden verwacht. Als alles goed gaat, zouden we het er tot de 2e week van juni mee moeten reden. We zijn erg blij met hoe het seizoen is verlopen. We hadden het geluk dat we konden irrigeren tijdens de lange droge periode van vorig jaar, waardoor het gewas goed kon groeien. Ik denk dat over het algemeen iedereen een beter dan verwachte oogst had."

De prijzen voor wortelen zijn op dit moment redelijk volgens Alan. "Er zijn veel variëteiten, dus het is moeilijk te zeggen. De prijzen voor wortelen zijn al heel lang laag en als teler zou ik graag zien dat ze stijgen, zodat we in de toekomst kunnen investeren."

FreshGro, gevestigd in Nottingham-shire, is bijna klaar met planten voor dit jaar en de eerste oogst begint over enkele weken. "We zullen volgende week enkele nieuwe wortelen krijgen van een teler in Suffolk, dus we kunnen misschien onze wortelen in de grond laten om ze wat door te laten groeien voordat we ze oogsten."

Alan heeft ook Chantenay uit Spanje en wortels uit Israël  geïmporteerd om een ​​periode van vier weken te overbruggen.

Voor meer informatie:
Alan Hunt
Freshgro
Tel: +44 1623 870 803
Email: adhunt@freshgro.co.uk 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven