Gastronomie in Allgäu is in een overgangsfase beland

"Vanaf Pinksteren zal de afzet naar verwachting weer aantrekken"

Het relatief koude weer tijdens dit voorjaar heeft ook de toeristenregio's van Duitsland getroffen. Terwijl tijdens Pasen 2018 reeds grote volumes aan Duitse evenals geïmporteerde groenten- en fruitproducten aan de gastronomie geleverd werden, blijft de afzet dit jaar momenteel nog beperkt. Ook in het Zuid-Duitse Allgäu bevindt men zich in een rustige fase: "We rekenen pas vanaf Pinksteren weer op een verhoogde afzet“, zegt men bij 'Früchte Jork', gevestigd in Isny in Allgäu.

Ongeveer een week geleden stapte de lokale gastronomieleverancier over van Belgische bloemkool op Duitse bloemkool: nadat er rond de seizoenswisseling sprake was van een hoge prijssituatie, is de markt inmiddels weer ontspannen. "De vraag is continu ongeveer gelijk. Daarnaast bieden we ook interessante bijproducten aan zoals artisjokken en knoflook van de nieuwe oogst. Deze worden al goed ontvangen door onze vaste klanten", zegt Eren Güney-Marxer, inkoper van de groothandel. 

In z'n totaliteit liggen de afzetcijfers over het gehele assortiment gezien duidelijk onder het niveau van vorig jaar. Want in 2018 was het toeristenseizoen vanwege het mooie weer reeds in volle gang. "April was heel normaal, maar voor mei rekenen we reeds op een omzetdaling van 20-25 procent vergeleken bij vorig jaar. Vanaf week 33-24 c.q. vanaf Pinksteren zal het toeristenseizoen hier in Zuid-Duitsland naar verwachting pas echt van start gaan. Het hoogseizoen zal dan normaal gesproken tot aan het einde van de zomervakantie aanhouden.“


Een blik op het veelzijdige assortiment van de gastronomieleverancier

Convenience
De groothandel is lid van het 'Dachverband Servicebund' en levert voornamelijk aan gastronomen en grootverbruikers in de nabije regio. Tot de clientèle van het bedrijf horen zowel eenvoudige restaurants en bedrijfskantines alsook klanten uit de hogere gastronomie. Naast de monoproducten biedt men ook reeds een breed convenience-assortiment aan. "Het aanbod wordt steeds verder uitgebreid: onze laatste assortimentsuitbreiding was de introductie van geschilde, voorgegaarde asperges. Deze worden al goed ontvangen“, zegt men afsluitend.

Voor meer informatie:
Früchte Jork GmbH
GF: Joachim Jork
Alemannenstraße 3 - 6
88316 Isny im Allgäu
Telefoon: 07562/9744-0
Telefax: 07562/9744-15 0
E-mail: verkauf@fruechte-jork.de 
www.fruechte-jork.de 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven