Marktinformatie Flandria:

Teelt van groene paprika zal de komende week verder afnemen: prijs stijgt

Overzichtelijke volumes van komkommers op de klok (zeer ruim), lage, consumentvriendelijke prijzen. Het aanbod is groter dan de vraag. Het verwachte zonnige weer blijft wat achterwege, waardoor de vraag niet op gang komt.

De productie van tomaten komt vlot van de plant. Hopelijk kan zonnig weer snel zorgen voor stimulatie van de consumptie. Bij de losse tomaten scoren de kleinste maten het beste, vleestomaten werden fors goedkoper. Een snel stijgende beschikbaarheid van courgettes.  De teelt van minitunnels komt erbij. Prijzen zijn goedkoop voor de tijd van het jaar. De productie van groene paprika zal de komende week verder afnemen, prijs stijgt. De aanvoer van rood en geel daarentegen is sterk gestegen.

De frisse nachten hebben een remmende invloed op de aanvoer van bloemkolen. Aantallen van serre- en winterbloemkool lopen snel terug. De klokprijzen van witloof zijn tov het begin van de week sterk gedaald.  Inlandse producties verlopen stabiel tot licht dalend. De dagelijks, stabiele inlandse beschikbare volumes van veldsla worden de laatste dagen vrij stabiel verkocht. Rode kolen blijven zeer duur.

Bron: LAVA nieuwsbrief


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven