Gabriel Ghita, Alegriafruit

“Export van tomaten naar Zuid-Europa komt maar moeizaam op gang”

Tholen – De export van tomaten naar Zuid-Europa komt maar moeilijk op gang. “In Italië kampen ze met regen en lage temperaturen die een negatieve invloed hebben op de consumptie van tomaten. Tevens is er op de Europese tomatenmarkt veel concurrentie. Nederland is net als in België vol in productie en daarom is er veel volume op de markt die de prijzen naar beneden drukt. Op de klok worden trostomaten voor 20 cent verkocht. Dit is erg laag voor de tijd van het jaar”, vertelt Gabriel Ghita van Alegriafruit.

“Als gevolg van de lagere temperaturen in ons afzetgebied lopen de vollegrondsgroenten wel erg goed. Prei heeft het heel erg goed gedaan, maar dat seizoen loopt op zijn einde. In Zuid-Europa heeft men inmiddels nieuwe prei, maar de Belgische prei is ook nog van goede kwaliteit. De prijs van prei is het ganse seizoen goed geweest. Zeker wanneer we vergelijken met het seizoen ervoor. Kolen zijn ook al een lange periode duur op de klok, wat mede een gevolg is van de droogte van afgelopen zomer”, vervolgt Ghita.

“De export van peren is voor ons inmiddels afgelopen. We hebben een mooi winterseizoen achter de rug, maar momenteel is het moeilijk om partijen te vinden waarvan de kwaliteit nog goed is. Ondanks de slechte markt was de vraag goed en hebben wij een prima seizoen gehad”, aldus Gabriel. “Wat we erg aan het promoten zijn in Zuid-Europa is de snacktomaat Papritom van BelOrta, maar we zijn ook bezig onze afzetmarkt aan het uitbreiden met andere Europese landen.”

Voor meer informatie:
Gabriel Ghita
Tom Vande Capelle
Alegriafruit
Oostnieuwkerksesteenweg 101
8800 Roeselare - België
gabriel@alegriafruit.be
tom@alegriafruit.be
www.alegriafruit.be 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven