Nieuwe bloemkoolvariëteit in Australië gelanceerd

Perfection Fresh heeft recentelijk een nieuwe bloemkoolvariëteit geïntroduceerd die naar verwachting de belangstelling zal wekken van een hele nieuwe reeks consumenten.

De Fioretto Cauli Blossom werd veredeld door een Japans zaadbedrijf en CEO Michael Simonetta zegt dat het een kruising is van verschillende bloemkoolvariëteiten met verschillende kenmerken.

"Het vormt langere, lichtgroene stelen en onderscheidt zich van een normale bloemkool", zei hij. "Het wordt graag blootgesteld aan de zon, waardoor de bloemen hun individuele vormen aannemen en een felgroene steel ontwikkelen. Traditionele bloemkool wordt niet zo graag blootgesteld aan de zon, en als dat zo is, worden de bloemen meestal open en zacht."

Foto: Perfection Fresh Instagram

Deze winter zullen drie telers in verschillende delen van Australië de Fioretto Cauli Blossom gaan telen en het plan is dat ze seizoensgebonden zullen zijn.

"Een van de dingen die we tijdens het testproces hebben geleerd, is dat we de teelt in eerste instantie beperken tot de herfst en winter", zei Simonetta. "We zijn medio april begonnen met oogsten en we zullen eind augustus/begin september klaar zijn. We telen in drie verschillende regio's en de volumes zullen bescheiden zijn in dit eerste seizoen. De eerste indicaties zijn dat ze heel goed verkopen en ik ben ervan overtuigd dat het een succesvol product zal zijn.

Hoewel het pas net op de markt is gekomen, is het de afgelopen drie jaar getest en Simonetta zegt dat de teelttechnieken verschillen van traditionele variëteiten.

"We moeten leren hoe we dit moeten doen, dus we telen het product op de juiste momenten en op de juiste plaatsen en dat was een beetje een uitdaging", zei hij. "Daarom duurde het zo lang voordat deze introductie er kwam. Maar gedurende deze drie jaar hebben we sommige van de testproducten verkocht - en in de meeste gevallen als monsters weggegeven aan verkooppunten van levensmiddelen en retailers, gewoon om het te testen."

Voor het grootste deel zijn de mensen volgens hem enthousiast over de eigenschappen van het product: zoetheid, kleurstructuur en veelzijdigheid om in allerlei gerechten te gebruiken.

"Ze onderscheiden zich in de winkel van andere producten omdat ze knapperig, fris en zoet zijn", zei hij. "Het product is echt goed ontvangen. Het kan met olie en zout worden gegeten of het kan worden gebruikt als een kleurrijk bijgerecht bij allerlei gerechten of het nu vis, rundvlees of kip is. Het kan worden gebruikt in roerbakgerechten of soepen. Het is echt veelzijdig en aanpasbaar aan een scala aan gerechten."

Simonetta voegt eraan toe dat het belangrijk is dat nieuwe producten worden geïntroduceerd om het consumptieniveau van verse groenten en fruit te verhogen.

"Ik denk dat de consumptie van groenten en fruit zal blijven toenemen door de introductie van nieuwe opwindende producten en producten te introduceren die veelzijdiger zijn, gemakkelijker te bereiden en gemakkelijker te eten", zei hij. "Dit product voldoet aan die criteria."

De Fioretto Cauli Blossom zal exclusief verkrijgbaar zijn in Woolworths-winkels in Queensland, New South Wales en Victoria.

Voor meer informatie:
Michael Simonetta
Perfection Fresh
Phone: +61 2 9763 1877
fresh@perfection.com.au  
www.perfection.com.au


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven