Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitser eet 95,4 kg groenten per jaar

Duitsers hebben het afgelopen jaar zoveel groenten gegeten als nooit tevoren. Het Duitse Bureau voor de Statistiek deelde afgelopen week mee dat elke Duitser in 2011 gemiddeld 95,4 kg verse en verwerkte groenten at.
Tomaten werden met 25,2 kg per hoofd van de bevolking het meest gegeten, gevolgd door uien met 8,5 kg en wortelen en rode bieten met 8 kg. Wanneer Duitsers verse importwaren aten, ging het in 92% van de gevallen om groenten uit andere EU-landen; slechts 8% van de verse groenten was van buiten de EU afkomstig.
 
Nederland was het afgelopen jaar de belangrijkste buitenlandse leverancier voor de Duitse markt en leverde circa 1,13 miljoen ton groenten. Spaanse telers verkochten 921.000 ton aan Duitsland, op grotere afstand gevolgd door Italiƫ met 274.000 ton en Frankrijk met 154.000 ton.
 
Publicatiedatum: