Coöperatie DOOR implementeert QC One

Coöperatie DOOR heeft de afgelopen maanden succesvol het keursysteem QC One geïmplementeerd. Alle merken en locaties van de vruchtgroenten coöperatie zijn gefaseerd overgestapt op de nieuwe manier van kwaliteitscontrole. Zowel de kwaliteitskeuring op binnenkomende en uitgaande producten als houdbaarheidsproeven worden nu eenduidig vastgelegd. Nu is de volgende fase aangebroken en hierbij gaan de telers zelf kwaliteitskeuringen op eigen producten uitvoeren.

Met vijf merken, 49 telers en meer dan 550 hectare glas is het een flinke uitdaging om een eenduidig en gestandaardiseerd kwaliteitssysteem te implementeren. Jan Opschoor, directeur van DOOR, is blij met deze nieuwe stap: “De afgelopen jaren zijn we flink gegroeid en deze groei willen we verder doorzetten. Een beheersbaar en professioneel keursysteem is daar uiteraard ook onderdeel van. Na een intensieve selectie zijn we uitgekomen bij het Nederlandse QC One. De flexibiliteit die zij bieden is voor mij en het projectteam doorslaggevend geweest in onze keuze.”

Thijs van Alebeek vervolgt: “Voor ons is het ook prettig om met een partij samen te werken die weet wat zij wil. Het team van DOOR heeft continu meegedacht en meegestuurd, waardoor we uiteindelijk tot een perfect eindresultaat gekomen zijn. De merken Prominent, PapriCo, Purple Pride, Green Diamonds en SweetPoint zijn allemaal verschillend, echter is de basis voor de keuring en de puntenberekening gelijk.”

Zelfkeurmodule voor telers
Bij coöperaties komt het regelmatig voor dat telers zelf hun eigen producten keuren. QC One heeft hiervoor de afgelopen maanden een gebruiksvriendelijke zelfkeurmodule ontwikkeld. Deze module is webbased, waardoor er geen investeringen in hardware benodigd zijn. Telers kunnen op deze manier hun eigen producten keuren, waardoor er meer inzicht komt in de productkwaliteit voor alle belanghebbenden.

Keurrapport
Alle telers worden afgerekend op basis van de kwaliteit die zij leveren. Hiervoor zijn complexe formules uitgewerkt die het uiteindelijke eindcijfer van een partij/keurrapport berekenen. Deze berekeningen zijn allemaal in QC One ingeladen. Na afronding van een keurrapport, ontvangen alle belanghebbenden binnen een minuut een e-mailbevestiging van het rapport met een link naar het rapport en het eindcijfer. Keurrapporten zijn zowel inzichtelijk via de portal van QC One als in de smartphone app.

Keuren op klantspecificaties
DOOR verpakt haar versproducten klantspecifiek, zodat het rechtstreeks naar de winkels en DC’s kan worden vervoerd. Al deze specificaties zijn ook in QC One vastgelegd en kunnen realtime worden aangepast. Hierdoor weet de kwaliteitsmedewerker aan de verpakkingslijn exact hoe het eindproduct eruit moet zien en waar deze aan moet voldoen.

QC One ondersteunt AGF-keurprocessen met een tablet die voorzien is van een speciale keurapplicatie. De app is zo ontwikkeld dat het de keurmeester ondersteunt in zijn dagelijkse werkzaamheden en is beschikbaar in het Engels, Nederlands, Spaans en Turks. QC One draagt zorg voor een snelle en geautomatiseerde distributie van de keurrapporten in de keten. Hierdoor beschikken alle betrokken partijen over de juiste managementinformatie. Het platform is reeds gekoppeld met o.a. SAP Business One, Microsoft Dynamics NAV, RPO/Freshng en BT9/Xsense.

Voor meer informatie:
Coöperatie DOOR
Dhr. P. Veenman
+31 (0)6 – 13 50 64 59
p.veenman@doorpartners.nl 
www.cooperatiedoor.nl 

QC One
Dhr. T. van Alebeek
+31 (0)6 – 109 609 52
t.van.alebeek@QCone.com 
www.QCone.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven