Drie grootste Spaanse mobiele aanbieders lanceren WhatsApp-rivaal

De drie grootste mobiele aanbieders in Spanje hebben gezamenlijk een nieuwe service gelanceerd om te concurreren tegen diensten als WhatsApp, Viper en Skype die klanten wegkapen met gratis telefoongesprekken en berichten. Dat meldt de Telegraaf. De Joyn dienst van Telefonica’s Movistar, France Telecom’s Orange en Vodafone biedt gratis berichten, verbeterde gespreksfuncties en in bepaalde gevallen zelfs gratis gesprekken.

De nieuwe dienst is het antwoord van de telecomaanbieders op het dalende aantal betaalde tekstberichten dat wordt verstuurd in het door een recessie geplaagde land, waar één op de vier werkloos is. WhatsApp is dan ook de bestverkochte applicatie in Apple’s Spaanse App Store. De dienst is zo bekend dat de lokale overheid op Tenerife zijn ambtenaren zelfs heeft opgeroepen Whatsapp te gebruiken om telefoonrekeningen zo laag mogelijk te houden.

De nieuwe Joyn dienst maakt het mogelijk gratis berichten, foto’s en video’s te versturen met een smartphone en is momenteel beschikbaar voor Android. Een iPhone versie is in de maak.

Naar verwachting zullen meer telecomaanbieders in Spanje en zelfs wereldwijd de dienst gaan aanbieden. Later dit jaar wordt Joyn geïmplementeerd in Duitsland. Andere Europese landen volgen in 2013.

Consumenten proberen hun telefoonrekening zo laag mogelijk te houden en maken daarom steeds vaker gebruik van diensten als WhatsApp en Skype. Hoewel de telecomaanbieders ook geen geld verdienen aan Joyn, hopen ze er wel loyaliteit van klanten mee te winnen. Bovendien is het mogelijk dat de aanbieders in de toekomst nieuwe diensten aan Joyn toevoegen waar wel voor betaald moet worden.

Bron: Telegraaf

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.