Van der Windt Verpakking introduceert gerecycled PET folie met dezelfde eigenschappen als virgin PET

De nieuwe folie bestaat uit 50% gerecycled materiaal. R-PET folie heeft dezelfde hoogwaardige eigenschappen op het gebied van houdbaarheid, barrières en voedselveiligheid als virgin PET. Ook de verwerkingseigenschappen zijn gelijk, waardoor de nieuwe folie probleemloos mee kan draaien in de bestaande verpakkingsprocessen.

Revolutionair recycling systeem
R-PET folie is een voedselveilige PCR-verpakking (Post Consumer Recycling). In het verleden waren PCR-verpakkingen niet geschikt voor voedingsmiddelen. Dankzij een geavanceerd depolymerisatieproces (LuxPET-proces) wordt alle verontreiniging uit het materiaal onttrokken. Hierdoor is het materiaal 100% voedselveilig. Een ander voordeel is het feit dat het gerecycled materiaal door het LuxPET-proces niet te onderscheiden is van virgin materiaal, waardoor alle eigenschappen behouden blijven.

Circulair verpakken
De R-PET folie komt tegemoet aan de eis om de milieudruk van plastic verpakkingen te verminderen. De overheid heeft hierover afspraken gemaakt met het bedrijfsleven. Deze afspraken zijn vastgelegd in het Plastic Pact. Hierin staat vastgelegd dat plastic verpakkingsmateriaal in 2025 voor 35% uit gerecycled materiaal moet bestaan. R-PET komt ruim aan deze eis tegemoet.
De gerecyclede content is afkomstig van post-consumer waste (PCR), waardoor er minder fossiele grondstoffen worden verbruikt. Dit leidt tevens tot een lagere CO2-voetafdruk. Na gebruik is het materiaal ook weer 100% recyclebaar. De R-PET folie past uitstekend binnen de circulaire economie.

Toepassing
R-PET folie kent dezelfde toepassingen als PET folie. De folie wordt voornamelijk gebruikt als topseal voor (gerecyclede) PET schalen, maar kan ook voor andere toepassingen worden ingezet. R-PET folie is voedselveilig en door de barrière eigenschappen geschikt voor het verpakken van onder andere groente, fruit, vlees, kip, vis, nootjes en kaas.

Voor meer informatie
Michaël Vrij
Ruud Kester
Van der Windt Verpakking
Nieuweweg 10
2675 BC Honselersdijk
+31(0)6-42713962
+31(0)174-636236
Michael.Vrij@vanderwindt.com  
ruud.kester@vanderwindt.com  
www.vanderwindt.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven