Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Enrico Smolik, Smolik Obst Gemüse Freiburg:

"Regionale rucola en babyleaf goed ontvangen"

Aardbeien en asperges domineren momenteel op de Freiburg Wholesale Market. Op de middelgrote groothandelsmarkt in Zuidwest-Duitsland worden regionale specialiteiten goed ontvangen. Daarom vinden regionale groenten snel hun weg naar inkopers volgens Enrico Smolik van het gelijknamige bedrijf. 

Enrico Smolik heeft een klassiek groothandelsbedrijf op de groothandelsmarkt van Freiburg

"Donderdag wordt een sterke dag. Zaterdag leveren we aan cateraars. Na de Pasen wordt de markt weer wat kalmer", meldde hij vorige week. Asperges en aardbeien worden goed verkocht. Binnenlandse aardbeien zijn nog niet verkrijgbaar. "Momenteel bieden we vooral Spaanse aardbeien aan en die zetten we tegen bevredigende prijzen af."

Bladgroenten en eetbare bloemen
Smolik ziet een stijgende vraag naar bladgroenten die regionaal geteeld zijn. "Wilde knoflook, kruiden en rucola en babyleaf uit de streek worden momenteel goed ontvangen en we halen ze bij betrouwbare partners waar we al lang mee samenwerken. Sinds begin maart bieden we bijvoorbeeld binnenlandse rucola aan. Nu worden de kassen geleegd en wordt dit product door tomaten vervangen. Maar onze teler kan rucola het hele seizoen leveren, gedeeltelijk van de vollegrond."

Babyleaf van een lokale teler gemengd met rucola

Een andere soort groente die regionaal geteeld en verhandeld wordt is babyleaf. De groenten kunnen jaarrond geleverd worden. "Zelfs naar eetbare bloemen zoals madelief, Oost-Indische kers en violen is momenteel een grote vraag en we zien meer en meer telers die zich op deze teelt storten."

Regionaal geteelde rucola is verkrijgbaar sinds begin maart.

Partnerschap in de kant-en-klaarmarkt
De Freiburg groothandelsmarkt is een kleinschalige markt waar vooral handelaren met een volledig assortiment te vinden zijn. Naast aan consumenten worden producten ook steeds meer direct geleverd aan restaurateurs. Smolik handelt er twee jaar onder z'n nieuwe naam, maar de eigenaar is al 25 jaar actief als fruithandelaar. Een groeiende trend is het segment van bewerkte producten. "Om onze klanten te kunnen bedienen op dit gebied, werken we samen met Schenk in Karlsruhe."

Daarnaast voorziet een regionale leverancier de groothandelaar van geschilde aardappelen. "Momenteel verkoop ik meer geschilde dan ongeschilde aardappelen simpelweg omdat kantines en grote consumenten tijd en personeel moeten besparen. De markt verschuift duidelijk naar kant-en-klaar producten."

Voor meer informatie:
SMOLIK Obst- und Gemüse GmbH
GF: Enrico Smolik
Robert-Bunsen-Str. 7
79108 Freiburg
Telephone: 0761-59035960
Telefax: Fax 0761-59035977
E-Mail: e.smolik@smolik-obst.de 
Internet: www.smolik-obst.de  

Publicatiedatum: